Kokeile kuukausi maksutta

Katso, miten Liukku, Nieminen ja moni muu asuntojohtaja tienasivat – verotiedoissa myös yllätys

A-Kruunun toimitusjohtaja tienasi enemmän kuin isojen kunnallisten asuntoyhtiöiden toimitusjohtajat.

Kojamon ja Saton toimitusjohtajien ansiot ovat omassa luokassaan, kun tarkastellaan asuntoyhtiöiden ja asuntorakennuttajien toimitusjohtajien ansioita vuonna 2018. Tiedot perustuvat maanantaina julkistetuista vuoden 2018 tulo- ja verotiedoista.

Kojamon toimitusjohtaja Jani Niemisen tulot olivat 789672 eroa. Se oli kokonaan ansiotuloa, sillä pääomatuloja hänellä ei ollut lainkaan.

SRV:n toimitusjohtajaksi siirtynyt Saku Sipola tienasi Saton toimitusjohtajana viime vuonna 550000 euroa ansiotuloa. Pääomatuloja hänellä ei ollut.

Jo vuosia sitten Saton toimitusjohtajan paikalta eläkkeelle jäänyt Erkka Valkila ansaitsi peräti 0,76 miljoonaa euroa. Ansiotuloja oli 0,58 ja pääomatuloja 0,19 miljoonaa euroa.

Yrityksen koko ei ratkaise tienestejä

Verotiedot paljastavat mielenkiintoisen yksityiskohdan. Ympäristöministeriön asuntorakennuttaja A-Kruunun toimitusjohtaja Jari Mäkimattila tienasi viime vuonna 0,14 miljoonaa euroa. Pääomatuloja oli 0,01 miljoonaa.

Toki Mäkimattilan tulot kalpenevat monen yritysjohtajan tienestien rinnalla. Vertailu isojen kunnallisten asuntoyhtiöiden toimitusjohtajien ansioihin antaa asiaan erialisen näkökulman.

Helsingin kaupungin vuokrataloyhtiö Heka omistaa noin 48500 asuntoa. Toimitusjohtaja Jaana Närö ei yllä 100000 euroa ansainneiden listalle.

Listalta puuttuvat myös Vantaan VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski samoin kuin Jyväskylän vuokra-asuntojen, Oulun Sivakan ja kuopiolaisen Niiralankulman toimitusjohtajat.

A-Kruunun isännän, ympäristöministeriön ylijohtaja Helena Säterin ansiot eivät yllä 100000 euroa tienanneiden listalle. Kansliapäällikkö Hannele Pokka sentään lyö niukasti Mäkimattilan tulot. Pokan kokonaistulot olivat 0,15 miljoonaa euroa. Ansiotuloja oli 0,14 ja pääomatuloja 0,01 miljoonaa.

A-Kruunun liikevaihto oli 4,9 miljoonaa euroa vuonna 2018.

Avaran Mika Savolaisen tulot olivat  0,22 miljoonaa euroa. Pääomatuloja ei ollut.

TVT Asuntojen toimitusjohtaja Teppo Forss ansaitsi 0,16 miljoonaa euroa. Pääomatuloja siitä oli 0,01 miljoonaa.

Liukulla ja Mäenpäällä hyvät tulot

Avain Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Liukku ansaitsi viime vuonna 0,53 miljoonaa euroa. Siitä ansiotuloja oli 0,07 miljoonaa ja pääomatuloja 0,46 miljoonaa eroa.

Liukku osti noin kymmenen vuotta sitten Kari Mäenpään kanssa enemmistöosuuden Avain Asumisoikeudesta runsaalla 160000 eurolla.

Mäenpää ansaitsi viime vuonna 0,46 miljoonaa euroa. Ansiotuloa oli 0,07 miljoonaa ja pääomatuloja 0,39 miljoonaa.

TA-yhtymän konsernijohtaja Jouni Linnavuorella oli 0,19 miljoonan euron tulot. Se oli kaikki ansiotuloa.

Asuntosäätiön toimitusjohtaja Esa Kankaisen kokonaistulot olivat 220000 euroa. Se oli kaikki ansiotuloja.

Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen tienasi 160000 eroa. Pääomatuloja ei ollut.

YH Kotien toimitusjohtaja Janne Tuomisen 200000 euron vuositulot kostuivat kaikki ansiotuloista.

VTS-Kotien toimitusjohtaja Satu Eskelisen tulot olivat 0,11 miljoonaa euroa, kaikki ansiotuloja.

Lakean toimitusjohtaja Timo Mantilan tulot olivat 0,15 miljoonaa euroa, kaikki oli ansiotuloa.

Tyvenen toimitusjohtaja Marja Kokon 160000 euron tulot tulivat kokonaan ansiotuloista.

Opiskelija-asuntoyhtiössä tienaa Turussa paremmin kuin pääkaupunkiseudulla. Turun ylioppilaskyläsäätiön toimitusjohtaja Risto Siilos ansaitsi 0,22 miljoonaa euroa. Pääomatuloja ei ollut.

Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio ansaitsi 0,19 miljoonaa. Ansiotuloja oli 0,16 ja pääomatuloja 0,02 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Katso, miten Liukku, Nieminen ja moni muu asuntojohtaja tienasivat – verotiedoissa myös yllätys”

  1. Mielenkiintoinen joskin virheellinen uutinen, ”verolistoilta” näytti äkkiseltään löytyvän ainakin Hekan, VAV, JVA:n ja Sivakan toimitusjohtajat

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat