Skanska voitti Itä-Suomen työturvallisuuskilpailun nollalla tapaturmalla

Skanska Talonrakennus sai Itä-Suomen työturvallisuuskilpailun konsernisarjan ykköspalkinnon.

Voittoisilla Kuopion työmailla ei tapahtunut kilpailuaikana yhtään onnettomuutta.

Skanskalta oli mukana kilpailussa kaksi työmaata Kuopiosta: Technopolis Microkatu 1 RV9-rakennus ja Niiralan Kulma Hatsalankatu 37 asuin- ja toimistorakennus. Tarkasteluaikana näillä työmailla ei sattunut yhtään tapaturmaa.

Kilpailun järjesti Talonrakennusteollisuus Itä-Suomi. Sen aluepäällikkö Kimmo Anttonen kertoo tiedotteessa, että Itä-Suomen kilpailussa on maan laajimmat arviointiperusteet. Siihen osallistuneista tehtyyn kokonaisarvioon vaikuttavat esimerkiksi työmailla sattuneet tapaturmat, työturvallisuusjohtaminen, aluehallintoviraston tarkastuksissaan antamat kehotukset ja huomautukset sekä työturvallisuushavaintojen määrä.

Anttosen mukaan valvojat tarkastelivat, paljonko työturvallisuushavaintoja on kuukausittain keskimäärin tehty.

”Turvallisuushavainnot ovat keskeinen keino karsia tapaturmia ja lisätä tietoisuutta turvallisuusriskeistä, ja on erittäin tärkeää, että niitä tehdään koko työmaan keston ajan”, hän lisää.

Skanskalla Kuopiossa toimiva työpäällikkö Niko Nousiainen kertoo, että työkavereista välittäminen näkyy voittoisilla työmailla.

”Työturvallisuuteen liittyvän oivalluttamisen avulla korostamme sitä, miten tärkeää on, että jokainen sisäistää omakohtaisesti turvalliset toimintatavat”, hän sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska voitti Itä-Suomen työturvallisuuskilpailun nollalla tapaturmalla”

Vastaa