Kokeile kuukausi maksutta

Espoon stadionhanke nytkähti eteenpäin

Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin suunnittelu etenee. Urheilupuiston pohjoisosaan laaditaan asemakaavan muutos. Se tekee mahdolliseksi stadionin rakentamisen ja urheilupuiston alueen kehittämisen yleisesti.

Näkymä suunnitellulle jalkapallostadionille ja sen edustalla olevalle aukiolle etelästä. Oikealla Espoon Metro Areena, joka yhdistyy aukioiden sarjan kautta samaan kokonaisuuteen. Kuva: Arkkitehtitoimisto HKP.

Asemakaavaa koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on asetettu nähtäville ensi vuoden tammikuuhun saakka.

Tämän vuoden heinäkuussa Espoon kaupunginhallitus päätti, että Tapiolan jalkapallohankkeesta vastaa Espoon kaupunki ja että stadionin suunnittelussa edetään pikaisesti.

”Tavoitteena on kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti päästä etenemään niin ripeästi kuin mahdollista. Rahoitus on tarkoitus hoitaa alueelta saatavilla maanmyyntituloilla”, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo sanoo kaupungin tiedotteessa.

Tapiolan jalkapallostadionille tulee 6000 katsojapaikkaa. Stadionin yhteyteen tulee liikuntatiloja, asuntoja ja mahdollisesti hotelli. Urheilupuiston pohjoisosaan on suunnitteilla myös ulkokenttiä. Alueen suunnittelussa varaudutaan myös monitoimihalliin. Alueen pysäköintipaikat sijoitetaan stadionin alle.

Urheilupuiston tulevaisuutta on visioitu puiston käyttäjien ja asukkaiden kanssa.  Asukastilaisuuksista on saatu arvokasta aineistoa jatkotyöskentelyyn.  Tammikuussa yleisölle esitellään kolme erilaista vaihtoehtoa stadionin ja muiden rakennusten sijoittelusta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon stadionhanke nytkähti eteenpäin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat