Ruotsin asuntolainakanta reippaassa kasvussa

Ruotsin kotitalouksien lainanotto kasvoi kokonaisuutena 5 prosenttia marraskuussa.

Ruotsissa asuntolainojen kysyntä on kasvanut syksyllä. Kuva: Markku Rainer Peltonen

Ruotsin kotitalouksien lainakanta rahoituslaitoksilta kasvoi marraskuussa 5,0 prosenttia vuotta aiemmasta, käy ilmi maan keskuspankin Riksbankin kokoamista ja tilastokeskuksen torstaina julkistamista tiedoista. Syyskuussa kasvuvauhti oli tarkistettujen tietojen mukaan samoin 5,0 prosenttia.

Asuntolainakannan kasvuvauhti oli 4,9 prosenttia. Kulutusluottojen kasvu puolestaan nopeutui 8,2 prosenttiin lokakuun 7,2 prosentista.

Kotitalouksien lainat rahoituslaitoksilta olivat lokakuussa yhteensä 4190 miljardia kruunua, mikä on 199 miljardia kruunua vuodentakaista ja 22 miljardia edelliskuuta enemmän. Asuntolainoja tästä oli 3429 miljardia kruunua.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ruotsin asuntolainakanta reippaassa kasvussa”

Vastaa