Kokeile kuukausi maksutta

Suunnitteluala jatkaa perjantaina tes-vääntöä – erimielisyydet yhä isoja

Suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat huomenna perjantaina heti kello 9, kun YTN ja Teknologiateollisuus istuvat saman pöydän ääreen.

Markus Derry kertoo, että virtuaalityökalu vie käyttäjänsä suuunniteltaviin tiloihin. Hän voi liikkua niissä ja tehdä huomioita. Eri puolilla maailmaa olevat asiantuntijat voivat tehdä virtuaalitöitä joko yhtä aikaa tai oman aikataulunsa mukaan. (Kuva: Liisa Takala.)

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksan mukaan neuvotteluita on käyty syys-lokakuusta tuloksetta. Hänestä tämä kierros on kestänyt poikkeuksellisen pitkään.

”Erimielisyyttä on rahasta eli palkankorotuksista ja työajasta eli käytännössä kikyistä. Meille kikyt olisivat edelleen jäämässä, mikä ei ole mitenkään mahdollista.”

YTN lakkoili suunnittelu- ja konsulttialalla 9.–18.12.2019. Oksan mukaan uudet työtaistelutoimet ovat mahdollisia, jos neuvottelut eivät etene. Päätöksiä ei ole vielä tehty.

”Tästä muutama viikko eteenpäin on pakko arvioida tilannetta, että onko mahdollista löytää neuvottelemalla ratkaisua.”

Lue lisää: ”Toimistolla on hiljaista” – suunnitteluala lakkoilee yli kymmenen vuoden tauon jälkeen

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Suunnitteluala jatkaa perjantaina tes-vääntöä – erimielisyydet yhä isoja”

  1. jo on muutamasta kympistä kova vääntö. alalla on liikaa porukka ja lisää tulee tuuntin täydeltä ja palkkataso on sen vuoksi duunaritasoa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat