Kokeile kuukausi maksutta

Töölöntorin ideakilpailun voittaja on ratkennut: Kiistelty parkkipaikka saamassa lähtöpassit kävely- ja terassialueen tieltä

Parkkipaikkakysymys on kuumentanut tunteita viime aikoina Töölössä. Töölöntorilla pysäköintialue on muuttumassa tulevaisuudessa muun muassa luistelijoiden ja kesätapahtumien kaupunkitilaksi.

Voittajaehdotuksessa torin laidalla on pavinjonkimainen kauppahalli. Voittajatyön kokonaisratkaisu ei kuitenkaan ole riippuvainen hallin toteutumisesta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Konkret oy

Töölöntorin ideakilpailun on voittanut Arkkitehtitoimisto Konkret oy ehdotuksellaan Two to one.

Voittajaehdotuksessa torin keskelle tulisi tasainen aukio, jonka keskelle on kaavailtu suihkulähdettä. Kesäisin aukiolla voisi järjestää tapahtumia ja talvisin luistella. Istutuksia ja penkkejä on tarkoitus lisätä, minkä lisäksi suunnitelmassa torin laidalla sijaitsee paviljonkimainen kauppahalli.

Suunnitelma on kuitenkin mahdollista toteuttaa myös ilman kauppahallia, johon liittyvät ratkaisut vaatisivat Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Ahon mukaan vielä tutkimista.

”Töölöntori on Helsingin toreista se, johon luontevasti istuisi tunnelmallinen ja elävä keski-eurooppalainen torikulttuuri. Voiton vienyt suunnitelma edistää juuri tätä tavoitetta, jossa tori muotoutuisi töölöläisten yhteiseksi tilaksi ja paikaksi, jossa myös vierailijat viihtyvät”, kommentoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori voittajaehdotusta tiedotteessa.

Tykistönkatu on voittajatyössä suljettu autoliikenteeltä ja tilalle on ehdotettu kävely- ja terassialuetta. Torilla ei olisi lainkaan pysäköintiä, vaan lähimmät parkkipaikat löytyisivät Sandelsinkadun ja Töölöntorinkadun varresta.

Parkkipaikkakysymys on kuumentanut tunteita viime aikoina juuri Töölössä.

Kaupungin tavoitteena on ollut vähentää kadunvarsipysäköintiä tietyillä alueilla, minkä takia se on siirtänyt pysäköintivastuuta markkinaehtoisille toimijoille. Helsingin suurimmat puolueet vihreät ja kokoomus ovat myös valmiita kiristämään asiakaspysäköinnin hintaa.

Töölössä tilanne on kuitenkin tällä hetkellä sellainen, että uusi parkkihalli seisoo lähes tyhjillään ja samalla kadunvarsipaikoista on pulaa. Syynä on pidetty parkkihalliyrityksen liian korkeita hintoja.

P-Töölön toimitusjohtaja Teemu Nikander kertoi vastikään HS:lle, ettei hintoja ole tarkoitus laskea. Töölöläiset ovat olleet tilanteesta harmissaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Töölöntorin ideakilpailun voittaja on ratkennut: Kiistelty parkkipaikka saamassa lähtöpassit kävely- ja terassialueen tieltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat