Kokeile kuukausi maksutta

Tallink esisopimukseen isosta kiinteistöhankkeesta Tallinnassa

Linnahallin alue aiotaan kehittää 5000 ihmistä vetäväksi konferenssi- ja konserttikeskukseksi.

Linnahallin alue aiotaan kehittää 5000 ihmistä vetäväksi konferenssi- ja konserttikeskukseksi.

Virolaisvarustamo Tallink Grupp ja Tallinnan kaupunki ovat tehneet esisopimuksen noin 300 miljoonan euron hankkeesta Tallinnan Linnahall-rakennuksen ja sen lähiympäristön kehittämiseksi.

Linnahallin alue aiotaan kehittää 5000 ihmistä vetäväksi konferenssi- ja konserttikeskukseksi. Mukana hankkeessa on myös Tallinkin suurin omistaja Infortar, Tallink kertoo tiedotteessaan.

Konferenssi- ja konserttikeskuksen lisäksi alueelle tulee satama, hotelli, toimistokeskus ja vapaa-ajan tiloja. Alueen rakentamisen arvioidaan kestävän kolme vuotta siitä hetkestä lähtien, kun tarvittavat rakennusluvat on saatu.

Hankkeen osapuolet perustavat hanketta varten yhteisyrityksen, josta Tallinnan kaupunki omistaa 34 prosenttia sekä Tallink ja Inforar kumpikin 33 prosenttia. Aluksi osapuolet investoivat hankkeeseen yhteensä miljoona euroa.

Myöhemmin Tallinnan kaupunki luovuttaa yhteisyritykselle Linnahallin ja maa-alueita ja Tallink sekä Infotar sijoittavat kumpikin 10 miljoonaa euroa. Koko hankkeen kustannusarvio on 300 miljoonaa euroa, joka on tarkoitus rahoittaa sekä osakkeina että muina rahoitusinstrumentteina. Tallink ja Infotar takaavat tarvittavan pääoman saatavuuden.

Linnahall sijaitsee Tallinnan sataman lähistöllä, ja koko hankkeen tarkoituksena on lisätä Tallinnan suosiota matkailukohteena.

Betonirakennus rakennettiin alunperin vuonna 1980 Moskovan kesäolympialaisten purjehduskilpailuja varten. Se on ollut pitkään käyttämättömänä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tallink esisopimukseen isosta kiinteistöhankkeesta Tallinnassa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat