Granlund ylitti vuoden 2019 tavoitteensa – Liikevaihto kasvoi 13 prosenttia

Granlund kasvaa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Helmikuussa 2020 datakeskus-liiketoiminta laajentui Ruotsin markkinoille. Kotimaassa Granlund on kasvanut etenkin yrityskaupoilla.

 

Talotekniikkasuunnitteluun, konsultointiin, kiinteistöohjelmistoihin ja korjausrakentamiseen keskittyvä Granlund-konserni teki vuonna 2019 ennätystuloksen. Liikevaihto kasvoi 13 prosenttia edellisvuodesta 91,6 miljoonaan euroon. Konsernin liikevoitto oli 11,6 miljoonaa euroa, mikä oli 12 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Vuoden 2019 liikevaihtotavoitteet ylittyivät ja vuoden 2020 tavoite, 100 miljoonaa euroa lähestyy.

Yhtiön mukaan sen kasvustrategia vuosille 2016-2020 on toteutunut vahvasti suunnitelmien mukaan.

”Seuraavalla strategiakaudella vastuullisuus ja tuottavuuden parantaminen korostuvat teemoina niin omassa kuin asiakkaidemme toiminnassa. Haluamme olla omalta osaltamme nostamassa toimialaamme uudelle tasolle kummankin aihealueen osalta. Tässä onnistuminen tarkoittaa ehdottomasti myös asiakaslähtöisyyden ja laadun vahvaa kehitystä”, sanoo Granlundin toimitusjohtaja Pekka Metsi.

Yhtiö julkaisee uuden strategiansa huhtikuussa.

Granlund kasvaa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Helmikuussa 2020 datakeskus-liiketoiminta laajentui Ruotsin markkinoille. Kotimaassa Granlund on kasvanut etenkin yrityskaupoilla.

Loppuvuodesta 2019 se teki kolme suunnitteluliiketoiminnan yrityskauppaa: Pohjanmaalla, Hämeessä ja Etelä-Karjalassa. Vuoden 2020 alussa Granlund on laajentunut jo kahdella yrityskaupalla ostamalla mikkeliläisen rakennuttamisyhtiö Suomen Controlteamin sekä rovaniemeläisen sähkösuunnittelutoimiston SSEP Finlandin.

Kaikki liiketoiminnat kehittyivät positiivisesti

Kaikki liiketoimintasektorit kehittyivät vuonna 2019 positiivisesti. Taloteknisessä suunnittelussa suurimpia projekteja olivat muun muassa Tripla, Länsimetro 2, Helsinki-Vantaan kehitys sekä lukuisat sairaalahankkeet.

Konsultoinnissa energiajohtaminen ja -konsultointi vetivät vahvasti, myös kiinteistökauppojen Due Diligence -toiminta oli vilkasta.

Lean-palveluissa datapohjainen johtaminen korostui. Ohjelmistoliiketoiminnassa Granlund Manager kasvatti markkinaosuuttaan ja saavutettiin kaikkien aikojen paras vuosimyyntitulos. Suurimpia asiakkaita olivat OP-ryhmän alueosuuspankit, ja loppuvuodesta sovittiin Granlund Managerin käyttöönotosta Hesburger-ravintoloissa.

Korjausrakentamisen palveluissa Granlund tarjoaa yhden luukun periaatteella kaikki rakentamisen asiantuntijapalvelut. Senaatti-kiinteistöt oli suurin asiakas ja projektien kirjo vaihteli vankiloista ja oopperoista ministeriöiden peruskorjauksiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Granlund ylitti vuoden 2019 tavoitteensa – Liikevaihto kasvoi 13 prosenttia”

Vastaa