Kokeile kuukausi maksutta

Asuntosäätiöltä kahden viikon viihtyisyysremontit Helsingissä

Viihtyvyysremontti-konseptissa uusitaan muun muassa keittiökalusteet ja -koneet, märkätila kalusteineen, kaikki kiintokalusteet ja väliovet sekä lattiapinnat.

Viihtyvyysremontti Asokotien pilottikohteessa Helsingin Kontulassa Hilparipolku 3:ssa on lähes valmis. Kaikki 21 asuntoa on remontoitu, yhteiset tilat kunnostettu ja suurin osa ulkotöistä toteutettu kahdessa viikossa. Syksyllä 2019 alkaneessa projektissa tehdään enää ulkopuolisia maalaustöitä, jotka valmistuvat kesäkuun aikana.

Asokotien viihtyvyysremontti-konseptissa uusitaan muun muassa keittiökalusteet ja -koneet, märkätilat remontoidaan kalusteineen, kaikki kiintokalusteet ja väliovet uusitaan sekä lattioihin asennetaan laminaatit. Lisäksi remontissa toteutetaan kohdekohtaisesti valittuja kunnostustöitä, kuten vesikatto-, julkisivu- ja piha-alueen korjauksia.

Urakoitsija on ollut Renevo oy.

”Pilottikohteessa urakkamuotona käytettiin kokonaisvastuurakentaminen (KVR) / allianssi -mallia, joka oli varsin joustava ja käytännöllinen molemmille osapuolille. Siinä ei haettu toisten virheitä, vaan etsittiin ratkaisuja haasteisiin yhdessä”, kertoo projektipäällikkö Minna Kuutti Asokodeilta.

Asunnot käytössä myös remontin aikana

Projektissa asukkailla oli mahdollisuus asua kodeissaan koko remontin ajan. Töitä tehtiin arkisin klo 7-18 välillä ja meluisat työt aloitettiin vasta klo 8.00 aamulla. Viikonloppuisin töitä tehtiin ainoastaan asukkaan toiveesta. Asukasviestintään kiinnitettiin erityisesti huomiota.

”Nopeatempoisessa urakkamuodossa oli tärkeää pitää asukkaat tilanteen tasalla. Asukkaat ymmärsivät hyvin projektin vaativuuden ja laajuuden sekä olivat todella yhteistyökykyisiä töiden edetessä. Tällä oli suuri vaikutus töiden onnistumiseen aikataulussa”, kertoo vastaava työnjohtaja Jukka-Tapio Silla Renevolta.

Hilparipolku 3:n pilottiprojekti oli osa Parempi korjausrakentaminen -hanketta. Asokotien lisäksi hankkeeseen osallistuivat Espoon Asunnot ja Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö (Hoas). PBI Research Instituten kuratoiman hankkeen rahoitus saatiin Business Finlandilta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntosäätiöltä kahden viikon viihtyisyysremontit Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat