Caverion laskee liikeeseen 35 miljoonan euron hybridilainan

Kiinteistötekniikka- ja palveluyhtiö Caverion laskee liikkeeseen 35 miljoonan euron hybridilainan. Hybridilainan kuponkikorko on kiinteä 6,75 prosenttia vuodessa toukokuuhun 2023 saakka.

Caverionin tiedotteen mukaan hybridilainalla kerätyt varat käytetään yhtiön pääomarakenteen vahvistamiseen ja yleisiin liiketoimintatarpeisiin.

”Olen tyytyväinen sijoittajien hybridilainamme kohti osoittamaan kysyntään nykyisessä haastavassa markkinaympäristössä koronaviruspandemian keskellä, mistä osoituksena oli huomattavasti ylimerkitty tilauskirja. Likviditeettimme on vahva ja transaktio tukee omavaraisuusastettamme”, Caverionin talousjohtaja Martti Ala-Härkönen sanoo tiedotteessa.

Hänen mukaansa Caverion ylläpitää vahvaa taloudellista joustavuutta tukeakseen yhtiön päivitetyn strategian toteutuksen mukaisia investointeja kannattavaan kasvuun.

Hybridilaina on laina, joka on muita velkasitoumuksia heikommassa asemassa. Sitä käsitellään konsernin IFRS-tilinpäätöksessä omana pääomana.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Caverion laskee liikeeseen 35 miljoonan euron hybridilainan”

  1. Aiempi hybridilaina oli nostettu vuonna 2017, ja sen korko oli hybridilainaksi suhteellisen edullinen 4,625 %: https://www.rakennuslehti.fi/2020/05/caverion-lunastaa-vanhan-hybridilainansa/ Vielä viime vuonna Inderes piti tosin sitäkin liian korkeana: ”Yhtiön hybridilainan korko on hybridiksi alhainen 4,625 %. Ottaen kuitenkin huomioon markkinatilanteen, yleisen korkotason ja Caverionin parantuneen taloudellisen aseman, on korko näkemyksemme mukaan liian korkea.” https://www.inderes.fi/fi/uutiset/caverion-pyrkii-irtautumaan-hybridista . Uuden hybridilainan korko on siis ilmeisesti 6,75 %, mikä on 2,1 prosenttiyksikköä korkeampi korkotaso hybridilainalle aiempaan nähden.

Jätä kommentti