Kokeile kuukausi maksutta

Korona ei ole hidastanut kattotöiden tekoa – teräskaide tekee niistä entistä työturvallisempia

Kattamistyöt alkavat Hämeenlinassa Metritiski-harjoitusjäähallin katolla ensi viikolla ja valmista pitäisi olla heinäkuun aikana. Muutenkin kattomarkkinoilla on vilkas kesä edessä.

Hämeenlinnassa saneerataan jäähallin kattoa.

Kun uudet kattoa kantavat kaaret ovat paikallaan, työ jatkuu höyrysulun, lämmöneristeiden ja vesikatteen tekemisellä. Vesikatteen materiaali on kumibitumi, josta saadaan yhtenäinen kalvo kaarevalle katolle.

Projektia vetää Sami Pekkala, joka käynnisti huhtikuussa uuden Katehuolto oy:n yksikön Hämeenlinnassa. Hän on työskennellyt vesikattotöissä jo kolme vuosikymmentä ja vastannut kattojen ohella lukuisten Suomen siltojen vesieristyksistä.

Hämeenlinnan yksikkö vastaa koko Kanta-Hämeen alueen kattoprojekteista. Koronapandemia ei ole vähentänyt kattotöiden määrää alueella.

”Meillä on nyt siltojen työtilauksia reilun kolmen hehtaarin verran ja muita saneerauskohteita hehtaarin verran. Ne työllistävät kausiluontoisesti toistakymmentä työntekijää. Tulevina kuukausina katamme Hämeenlinnassa Pitkätanhuankadun ABC:n pesukadun ja Hämeenmaan S-market Oitin katon. Saimme myös YIT:n Tervakosken liikuntahallin kattourakan”, Pekkala kertoo.

Uusi kaideratkaisu

Hämeenlinnassa on käytetty parin viime kuukauden ajan uutta turvaratkaisua Jatkeen toimistorakennustyömaalla. Kattoa ympäröivät työn aikana teräskaiteet.

Jatkeen työmaalla on käytössä teräksinen suojakaide, näyttää Katehuollon Sami Pekkala.

Kyseessä on Katehuollon kehittämä räystäs- ja turvakaidejärjestelmä Optima, joka asennetaan moduuleista katon ympärille. Etuna vanhoihin, työläisiin puutelineisiin ja -räystäisiin verrattuna on nopea asennettavuus ylimmän seinäelementin päälle, jolloin julkisivuun ei tarvitse kiinnittää telineitä. Turvakaiteet siirtyvät yhden kohteen jälkeen seuraavan käyttöön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Korona ei ole hidastanut kattotöiden tekoa – teräskaide tekee niistä entistä työturvallisempia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat