Vuokranantajat: Vuokramarkkinat saivat koronasta vain pieniä kolhuja

Ilmassa optimismia, kun epidemia alkaa hiipua. Myös uudet opiskelijat lisäävät kesän tullen kysyntää.

Vuokra-asuntomarkkinoilla odotellaan jo kirkastuvaa suhdannetta kesää kohden.

Koronavirus on vaikuttanut vuokra-asuntomarkkinoihin odotettua vähemmän, kertoo Suomen Vuokranantajien toukokuun alussa tekemän kysely.

Huhtikuun tuloksiin verrattuna vuokrien maksussa tai vuokralaisen löytämisessä ei ole tapahtunut merkittävää muutosta. Vaikka vuokranantajien odotukset tulevasta ovat parantuneet, ilmoittaa kuitenkin 40 prosenttia huhtikuussa asuntonsa vuokranneista vuokralaisen löytymisen vaikeutuneen.

Kyselyyn vastanneista lähes 1200 yksityisestä vuokranantajasta vajaa kuusi prosenttia kertoi vuokrarästeistä tai maksuviiveistä. Tilanne on pysynyt käytännössä ennallaan kuukauden takaiseen kyselyyn verrattuna.

”Koronaepidemia ei ole laajasti tarttunut vuokra-asuntomarkkinoille ja vaikutukset ovat isossa kuvassa maltilliset verrattuna moneen muuhun toimialaan. Noin joka kymmenes kyselyyn vastannut vuokranantaja on tehnyt epidemian vuoksi maksusuunnitelmia vuokralaisten kanssa. Osuus ei kuitenkaan ole noussut kuukauden takaisesta tilanteesta”, Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen kertoo.

Ilmoilla on muutoinkin aiempaa enemmän optimismia. Myös näkemykset rahoituksen saatavuudesta ovat myös parantuneet edellisestä kyselystä.

”Vuokranantajien odotuksissa on tapahtunut merkittävä parannus, sillä epidemiatilanne on tasoittunut huhtikuun alusta. Toisaalta useat vuokranantajat uskovat markkinoiden vauhdittuvan, kun uudet opiskelijat saavat varmistuksen opiskelupaikoistaan”, Rokkanen arvioi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vuokranantajat: Vuokramarkkinat saivat koronasta vain pieniä kolhuja”

Jätä kommentti