Jyväskylä sopi puisesta sauna-ravintolasta Lutakkoon – suunnitelmia ollut jo aiemmin

Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa ovat sopineet sauna-ravintolan suunnittelun käynnistämisestä Lutakon Satamankärkeen.

Havainnekuva rakentamisen yleissuunnitelmasta. Kuva: Oopeaa

Osapuolet toteuttavat yhdessä sauna-, ravintola- ja juhlatiloja sekä mahdollisesti muita liike-, matkailu- ja virkistyskäyttöön sekä satamatoimintoihin sopivia tiloja koskevan suunnittelun ja mahdollisen rakennushankkeen. Suunnitelman mukaan kiinteistöinvestoinnista ja liiketoiminnan operoinnista vastaa Keskimaa. Tavoitteena on käynnistää Satamankärjen toiminta keväällä 2022.

Yleissuunnittelu ja toiminnan hahmottaminen käynnistyvät välittömästi, ja vuoden 2020 loppuun mennessä valmistuu Satamankärjen hankekonsepti. Sen pohjalta laaditaan tarkemmat rakennussuunnitelmat ja kustannusarvio kevään aikana. Keskimaa tekee mahdollisen rakentamispäätöksen keväällä 2021, ja rakentaminen käynnistyisi syksyllä 2021. Tavoitteena on käynnistää toiminta keväällä 2022.

Hanke tullaan toteuttamaan Jyväskylän Satamankärkeen sopivana, kaupunkikuvallisesti laadukkaana puurakentamisen kohteena Sataman alueen yleissuunnitelman pohjalta. Yleissuunnitelmaa tarkennetaan edelleen syksyn aikana. Hankkeen suunnittelua ohjaavat Jyväskylän kaupunki ja Keskimaa yhdessä.

”Jyväskylän satama tarvitsee sekä jyväskyläläisiä että matkailijoita kiinnostavia palveluita kehittyäkseen. Uskomme, että Satamankärki paikkana on ehdottomasti vetovoimainen. Hienoa, että saamme olla mukana rakentamassa tälle upealle sijainnille arvoistansa palvelukokonaisuutta”, Keskimaan toimitusjohtaja Antti Määttä sanoo tiedotteessa.

”Sauna, ravintola ja siihen liittyvät muut palvelut nostavat Jyväskylän sataman yhdeksi maan viihtyisimmistä oleskelualueista. Tarvitsemme kehittämiseen mukaan kumppanin, joka pystyy hoitamaan saunan ja ravintolatilojen operoinnin sekä toteuttamaan vaativan rakennushankkeen”, Jyväskylän kaupungin elinkeinojohtaja Anne Sandelin kertoo.

Jo muutama vuosi sitten Sauna Finlandia Holding oy:llä oli suunnitelma sauna-ravintolasta alueelle, mutta kaupungin ohjausryhmä kaatoi suunnitelman vuosi sitten. Kaupunki piti tuolloin suunnitelmia liian keskeneräisinä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Jyväskylä sopi puisesta sauna-ravintolasta Lutakkoon – suunnitelmia ollut jo aiemmin”

  1. Sauna jutut suora kopio stadista, keksikää jyskäläiset oma juttunne, kopioiminen ei vie koskaan pitkälle.

    1. Suomessa on yli 3 miljoonaa saunaa ja kaiketi yli 100 saunaravintolakokonaisuutta, pienistä suuriin. Suuremmasta päästä on esimerkiksi Ukkohallan saunamaailma Hyrynsalmella, jossa on järven rannalla ravintolatoiminnan ohessa 9 saunaa. Se valmistui 15 vuotta sitten. Jyväskylän alustavissa konsepti-ideoissa saunan rooli näyttäisi olevan suhteellisen pieni. esimerkiksi hankkeen kokonaisaloihin saunaneliöt suhteutettaessa. Tuossa on kyse ennemmin liiketiloista, joiden yhteydessä on saunomismahdollisuus, kuin isosta saunakokonaisuudesta, jonka yhteydessä on vähän liiketiloja.

  2. Entäs jos Jyväs-Helmi Oy ostaisi tuosta hyvät rantatontit, joille voisi gryndata muutaman 8 – 12 kerroksisen asuinkerrostalon. Asuintalojen katutasokerrokseen voitaisiin hyvin sijoittaa satamaa palvelevia liiketiloja ja puulämmitteinen sauna?

Jätä kommentti