Voiko asfalttitehdas olla tulevaisuudessa hiilineutraali tai jopa hiilinielu? – VTT ja NCC selvittävät asiaa

Konseptissa edistetään kiertotaloutta tavalla, jota asfalttialalla ei ole ennen kokeiltu.

VTT ja NCC ovat käynnistäneet yhteishankkeen, jossa selvitetään, voidaanko NCC:n toiminnoissa syntyvistä sivuvirroista saada muodostumaan hiilinieluja asfalttitehtaiden tuotannon yhteydessä. Esiselvityksen tuloksia saadaan elokuun loppuun mennessä.

NCC:n tuotepäällikkö Sara Väänäsen mukaan asfalttialalla on jo tehty paljon työtä päästöjen vähentämiseksi esimerkiksi kierrättämällä asfalttia ja valmistamalla matalalämpöasfalttia.

”Nyt ollaan edistämässä myös kiertotaloutta aivan uudella tavalla, jota asfalttialalla ei ole ennen kokeiltu”, Väänänen kertoo.

VTT:n projektipäällikkö Sampo Mäkikourin mukaan onnistuessaan konseptin mahdollisuudet voivat olla kiertotalouden kannalta loistavat: vältetään jätettä, säästetään neitseellisiä raaka-aineita ja vähennetään päästöjä yhtä aikaa.

”Haluamme, että kaikelle luonnosta otetulle materiaalille löytyisi käyttötarkoitus kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Samalla voisimme sitoa asfalttimassan valmistuksen aiheuttamaa hiilidioksidipäästöä”, Väänänen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Voiko asfalttitehdas olla tulevaisuudessa hiilineutraali tai jopa hiilinielu? – VTT ja NCC selvittävät asiaa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat