YIT jatkaa korjausurakkaa Jyväskylän ylioppilaskylässä – työt käyntiin D-talossa elokuussa

Urakka on jatkoa kolmelle aiemmalle peruskorjauskohteelle.

Peruskorjauksen myötä vuonna 1970 valmistuneen ja julkisivultaan suojellun asuinkerrostalon asuntomäärä nousee 149:ään. (Kuva YIT)

YIT ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen Jyväskylän ylioppilaskylän D-talon peruskorjauksesta. YIT on aiemmin toteuttanut myös Kortepohjan A-, B- ja C-talojen peruskorjaukset. Taloissa on yhteensä 433 asuntoa.

D-rakennuksessa on 144 yhden huoneen asuntoa sekä asukkaita palvelevia oheistiloja. Peruskorjauksen myötä vuonna 1970 valmistuneen ja julkisivultaan suojellun asuinkerrostalon asuntomäärä nousee 149:ään. Tämän mahdollistaa yhteistilojen siirto Rentukka -rakennukseen.

Peruskorjaus alkaa elokuussa ja se valmistuu arviolta heinäkuussa 2021.

Kortepohjan ylioppilaskylän tornitalot (A–E) peruskorjataan vuosina 2017–2022. Peruskorjauksia rahoitetaan Asumisen rahoitus ja tutkimuskeskuksen (ARA) toimesta, mikä vaikuttaa mm. hankkeen kustannusohjaukseen ja päätöksentekoon.

”Toimiva yhteistyö tilaajan kanssa on antanut hyvät edellytykset kehittää suunnitteluratkaisuja ja tuotantomenetelmiä toistuvissa ja samankaltaisissa hankkeissa. Lisäksi  JYY on kehittänyt Kortepohjaa toimivilla asumisen palveluilla, mikä lisää alueen vetovoimaisuutta”, kuvailee YIT:n yksikönjohtaja Marjaana Nissilä-Ryytty tiedotteessa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT jatkaa korjausurakkaa Jyväskylän ylioppilaskylässä – työt käyntiin D-talossa elokuussa”

Jätä kommentti