Consti selvisi koronakeväästä kuivin jaloin – kannattavuus parani ja tilauskanta vahvistui

Constin suhteellinen kannattavuus parani ja kaikki toimialat tekivät huhti-kesäkuussa voitollisen tuloksen.

Consti pystyi pitämään työmaat käynnissä koronakuukausina kaikilla liiketoiminta-alueillaan.

Korjausrakentamiseen ja talotekniikkaan keskittyvä Consti näyttää selvinneen koronakeväästä kohtuullisin kolhuin.

Yhtiö teki vuoden toisella neljänneksellä liikevaihtoa 69,3 (81,2) miljoonaa euroa. Tulos ennen veroja nousi 0,3 miljoonan euron miinukselta 2,1 miljoonaa euroa plussalle.

Constin suhteellinen kannattavuus parani ja kaikki toimialat tekivät huhti-kesäkuussa voitollisen tuloksen. Aktiivisemman myynnin ja markkinoinnin myötä yhtiö kertoo saaneensa toisella vuosineljänneksellä uusia tilauksia 66,8 (57,4) miljoonalla eurolla.

Kesäkuun lopussa tilauskanta oli 211,8 miljoonaa euroa.

Tilauskanta terveemmällä pohjalla

Toimitusjohtaja Esa Korkeelan mukaan koronakriisin vaikutus  jäi varsin rajalliseksi. Yhtiön suorituskykyä tukevat tuore organisaatiouudistus ja käänneohjelma, liiketoiminnan kustannusten joustavuus volyymimuutoksiin sekä tilauskannan parempi laatu.

”Onnistuimme pitämään työmaamme käynnissä kaikilla toiminta-alueillamme. Katsauskauden aikana keskityimme suojelemaan henkilöstömme, asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme terveyttä sekä varmistamaan työmaidemme etenemisen ja asiakkaidemme projektien häiriöttömän toteutuksen”, Korkeela toteaa tulostiedotteessa.

”Lyhyen aikavälin näkymiin luo epävarmuutta joidenkin neuvotteluvaiheessa olevien hankkeiden mahdollinen siirtyminen eteenpäin sekä päätöksenteon mahdollinen lykkääntyminen. Pidemmällä aikavälillä korjausrakentamisen kysyntänäkymiin vaikuttaa koronakriisin kehittyminen sekä yleisen taloustilanteen toipumisen vauhti”, hän lisää.

Toistamme ohjeistuksemme konsernin näkymistä vuodelle 2020. Suorituskykyämme tukevat edellisvuonna toteuttamamme organisaatiouudistus ja käänneohjelma, liiketoimintamme kustannusten joustavuus volyymimuutoksiin nähden sekä tilauskantamme parantunut laatu.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Consti selvisi koronakeväästä kuivin jaloin – kannattavuus parani ja tilauskanta vahvistui”

Jätä kommentti