SRV pinnisti taas plussalle – myös tilauskanta roimasti viime vuoden vastaavaa parempi

Operatiivista liikevoittoa kasvattivat työmaiden positiivinen tuloskehitys ja vertailukautta suurempi valmistuneiden ja tuloutuneiden asuntojen määrä.

Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan yhtiön suunta on nyt oikea. Projektiportfolio on käännetty vähäriskisemmäksi ja vähemmän omaa pääomaa edellyttäväksi.

SRV on kiivennyt koronakriisistä huolimatta ylös pahimmasta tuloskuopastaan.

Yhtiö kirjasi huhti-kesäkuulta 265 (207,4)  miljoonan euron liikevaihdon. Kasvua tuli sekä toimitila- että asuntorakentamisen puolelta.
Operatiivinen liikevoitto oli sekin 0,5 (-3,1) milj. euroa. Tiedotteen mukaan operatiivista liikevoittoa kasvattivat työmaiden positiivinen tuloskehitys ja vertailukautta suurempi valmistuneiden ja tuloutuneiden asuntojen määrä.

Miinusta toivat venäläisen tuomioistuimen päätöksen perusteella kirjattu 3,1 miljoonan euron kuluvaraus, tervehdyttämisohjelman johdosta syntyneet kertaluonteiset kulut, koronaepidemia, asuntojen myynnin hidastuminen sekä kauppakeskusten vuokratuottojen aleneminen. Liikevoittoa kertyi yhteensä 3,3 (-3,2) milj. euroa.

Merkittävä parannus kirjattiin myös tilauskantaan, jossa on uusia sopimuksia liki 200 prosenttia vertailukautta enemmän eli 213,7 (71,7) miljoonalla eurolla.

Kansi,- Areena- ja REDI-kaupat toivat arvokkaita euroja

Koko tammi-kesäkuun ajalla liikevaihto kasvoi 10 prosenttia 473,1 miljoonaan euroon. Operatiivinen liikevoitto oli 5,5 (-2,6) miljoonaa euroa. Sitä paransivat tiedotteen mukaan etenkin työmaiden positiivinen tuloskehitys sekä Tampereen Kannen ja Areenan sekä REDIn omistusosuuksien myynneistä johtuneiden 2,1 miljoonan euron kate-eliminointien tuloutuminen.

Liikevoittoa kertyi alkuvuonna yhteensä 7,8 (0,1) miljoonaa euroa, josta ruplan kurssimuutoksen nettovaikutus oli 2,3 (2,8) miljoonaa. euroa.  Yhtiön ensimmäisen vuosipuoliskon tulos ennen veroja oli edelleen 6,4 miljoonaa euroa miinuksella (-11,4).

Yhtiön omavaraisuusaste oli 25,3 (28,5) prosenttia ja nettovelkaantumisaste 148,5 (178,9) prosenttia. Ilman IFRS 16:n vaikutusta laskettu omavaraisuusaste oli 30,6 prosenttia (35,1) ja nettovelkaantumisaste 83,5 (114,0).

SRV arvioi, että sen liikevaihto jää jälkeen viime vuodesta. Operatiivisen liikevoiton odotetaan kuitenkin olevan plussalla. Viime vuonna se oli lähes 100 miljoonaa euroa miinuksella.

Toimitusjohtaja Saku Sipolan mukaan yhtiön suunta on nyt oikea.

”Olemme kääntäneet projektiportfoliomme vähäriskisemmäksi ja vähemmän omaa pääomaa edellyttäväksi. Kirjasimme tilauskantaamme tammi-kesäkuun aikana yli 400 miljoonan euron edestä uusia hankkeita, joista merkittävimpiä ovat HUSin Jorvin sairaalan leikkaussalien peruskorjaus, Siuntion sivistys- ja hyvinvointikampus sekä Jousenkaaren koulu. Lisäksi pyrimme vahvistuneen taloudellisen tilanteemme ja elpyneen asuntokaupan tukemana käynnistämään valikoidusti myös perustajaurakoituja asuntokohteita loppuvuoden aikana”, hän toteaa tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV pinnisti taas plussalle – myös tilauskanta roimasti viime vuoden vastaavaa parempi”

Jätä kommentti