Kokeile kuukausi maksutta

Uusia asuntolainoja nostettiin kesäkuussa vilkkaasti

Suomen Pankin mukaan kesäkuussa nostettiin uusia asuntolainoja 1,8 miljardin euron edestä, mikä on 40 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Uusia asuntolainoja nostettiin kesäkuussa enemmän kuin vuosi sitten.

Asuntokauppa on piristynyt selvästi kesäkuussa. Pankkien mukaan asuntolainahakemusten määrät lähtivät touko-kesäkuussa uudelleen nousuun selvästi hiljaisempien maalis- ja huhtikuun jälkeen.

Suomen Pankin tilastot vahvistavat käänteen. Suomen Pankin mukaan kesäkuussa nostettiin uusia asuntolainoja 1,8 miljardin euron edestä, mikä on 40 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Viimeksi asuntolainoja nostettiin enemmän kesäkuun aikana vuonna 2016.

Sitä vastoin toukokuussa uusia asuntolainoja nostettiin Suomen Pankin mukaan 1,5 miljardin euron edestä, mikä on peräti 22 prosenttia vähemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna. Huhtikuussa nostettujen asuntolainojen määrä laski edellisvuodesta 11 prosenttia.

Alkuvuonna asuntokauppa kävi hyvin

Vaikka lainamäärät lähtivät uudelleen kasvuun kesäkuussa, koko vuoden toisella neljänneksellä nostettujen asuntolainojen määrä laski viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kaiken kaikkiaan 10 prosentilla.

Kokonaisuudessaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla uusia asuntolainoja nostettiin vain hieman vähemmän (0,4 prosenttia) kuin edellisvuonna vastaavana aikana. Vielä alkuvuonna ennen koronaepidemian leviämistä Suomeen asuntokauppa kävikin hyvin.

Pankkien mukaan heinäkuussakin uusia asuntolainahakemuksia on jätetty selvästi normaalia kesää vilkkaammin, mikä viittaa siihen, että heinäkuussa on myös uusia asuntolainoja nostettu reippaasti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusia asuntolainoja nostettiin kesäkuussa vilkkaasti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat