Ammattiliitto Pro: Telian alihankkijana on rakennusalan rikkuri

Pron mukaan Kotidata käyttää alihankinnassa lähinnä rakennusalalla toimivan Nurmixin väkeä.

Ammattiliitto Pron mukaan Suomen Kotidata käyttää rakennusalan yrityksen työntekijöitä rikkurityövoimana ja kohtelee epäasiallisesti omia työntekijöitään.

Pron tietojen mukaan Suomen Kotidata käyttää meneillään olevan työtaistelun alaisissa töissä tampelaisen, mm. rakennusalalla toimivan Nurmix oy:n työntekijöitä. Yhtiö on erikoistunut sisäkattoasennuksiin sekä piha- ja metsätöihin. Työntekijöitä on ollut ainakin Telia Finlandin myymälöissä tekemässä lakonalaisia töitä.

”Päätoimialaltaan täysin toisen alan yrityksen työntekijöiden käyttäminen rikkurityövoimana on häpeällistä. Vastuu on ennen kaikkea toimeksiantajina toimivien teleoperaattoreiden, jotka sallivat tämänkaltaisen toiminnan omassa alihankinnassaan”, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen toteaa tiedotteessa.

”Toiminta ei anna hyvää kuvaa myöskään teleoperaattoreiden omasta vastuullisuudesta ja eettisyydestä”, Malinen jatkaa.

Pron mukaan DNA teettää vastaavat alihankintatyöt tällä hetkellä ICT-alan työehtosopimusta käyttävien yritysten kautta. Elisa ja Telia sitä vastoin käyttävät Suomen Kotidataa.

Kotidata kiistää Pron tiedot.

”Todennäköisesti Pro viittaa vakituiseen alihankkijaamme, joka on tehnyt kanssamme yhteistyötä jo noin vuoden ajan. Kyseessä ei ole remonttialan yritys, vaan monialayritys, joka tekee töitä laajasti useammalla toimialalla, myös ict-alan asiakasneuvonnassa. Kyseessä ei myöskään ole ’lakon murtaminen’, vaan tutun alihankkijan käyttäminen normaaliin tapaan. Olemme nyt loppukesällä ostaneet kyseiseltä alihankkijalta saman verran tunteja kuin ennenkin”, sanoo Suomen Kotidatan operatiivinen johtaja Minna Lassila.

Juttua täydennetty 13.8. klo 20 Kotidatan kommenteilla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Ammattiliitto Pro: Telian alihankkijana on rakennusalan rikkuri”

  1. Onneksi on DNA. Moraalitonta touhua , toivottavasti saavat työntekijät korvaukset ja ICT:n TES:sin käyttöön työpaikallansa.
    Pitäisi ehdottomasti elisan ja telian lopettaa tuommoiset alihankinnat.

  2. Voi ei. Ammattiliitolla ei näköjään ole oikein keinoja, kun täytyy hypätä toisen toimialan ammattilehteen itkemään

Jätä kommentti