Espoon Kauklahteen rakentuu uusi asuinkerrostalojen korttelialue

Senaatin Asema-alueet Oy käynnistää Kauklahden asema-alueen läheisyydessä olevan rakentamattoman määräalan myynnin. Kohde sijaitsee tulevalla asuinkerrostalojen korttelialueella Kauklahden ja Vanttilan kaupunginosassa Espoojoen varressa.

Senaatin Asema-alueet Oy käynnistää Kauklahden asema-alueen läheisyydessä olevan rakentamattoman määräalan myynnin. Kohde sijaitsee tulevalla asuinkerrostalojen korttelialueella Kauklahden ja Vanttilan kaupunginosassa Espoojoen varressa.

Määräala kuuluu Lasihytti–nimiseen asemakaavaan ja asemakaavan muutosalueeseen. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä, ja sen pohjalta laaditun viitesuunnitelman mukaan kortteliin tavoitellaan rakennusoikeutta noin 11 500 kerrosneliömetriä. Toteutuneesta rakennusoikeudesta vähintään 25 prosenttia on valtion tukemaa vuokra-asuntotuotantoa, jonka toteuttaa A-Kruunu Oy.

Espoonjoki ja jokilaakson luonto toimivat alueen suunnittelun lähtökohtana. Rakennetut korttelialueet sijoittuvat jokivarren reunoille. Tavoitteena on omaleimainen, korkeatasoinen alue, joka tuo joen ja luonnon keskelle kaupunkia. Rakentamisella tavoitellaan tiivistä, keskustamaista kaupunkirakennetta, johon tuodaan myös kylämäisiä piirteitä kohtaamispaikoilla, vaihtelevilla kattomuodoilla ja kerrosluvuilla. Lähes koko kaava-alue on osa maakunnallista kulttuuriympäristöä.

Senaatin Asema-alueet Oy on Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiö, jonka tehtävänä on kehittää junaliikenteen asema-alueita 22 paikkakunnalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Kauklahteen rakentuu uusi asuinkerrostalojen korttelialue”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat