Ilmatar aloittaa tuulipuiston rakentamisen Kurikassa – urakoitsijat jo hakusessa

Valmistuessaan vuonna 2022 puisto tuottaa energiaa 50 MW:n nimellisteholla. Puiston vuosituotanto vastaa noin 54 000 kerrostalokolmion vuosittaista sähkönkulutusta.

Tuulivoimapuistoja rakentava ja operoiva Ilmatar on hankkinut rakennusvalmiin Rasakankaan tuulivoimapuiston hankeoikeudet Megatuuli oy:ltä. Tuulipuisto nousee Kurikkaan, noin 16 kilometriä Kurikan kaupunkikeskustasta luoteeseen seututien 689 eteläpuolelle. Puiston rakennustyöt aloitetaan talvella 2020–2021.

Rasakankaan tuulivoimapuistoon rakentuu yhdeksän tuulivoimalaa, joiden kokonaiskorkeus on 210 metriä. Valmistuessaan vuonna 2022 puisto tuottaa energiaa 50 MW:n nimellisteholla.

Noin 135 GWh:n vuosituotanto vastaa noin 54 000 kerrostalokolmion vuosittaista sähkönkulutusta.

”Toteutamme Rasakankaan hankkeen yhteistyössä paikallisten toimijoiden ja kaupungin kanssa. Rakennusvaihe työllistää paikallisesti kymmeniä henkilöitä, ja kilpailutamme parhaillaan urakoitsijoita rakentamaan puiston infraa”, kertoo Ilmattaren toimitusjohtaja Juha Sarsama.

Ilmatar myy puistosta tuotetun puhtaan tuulisähkön kuluttaja- ja yritysasiakkailleen. Se rakentaa parhaillaan Suomen suurinta tuulivoimapuistoa Pyhännälle ja Kajaaniin sekä kehittää mittavia tuulivoimapuistohankkeita muun muassa Iihin ja Alajärvelle. 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmatar aloittaa tuulipuiston rakentamisen Kurikassa – urakoitsijat jo hakusessa”

Jätä kommentti