Destia toimittaa HSL:lle sähköbussien latausinfran

Destia ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) ovat tehneet sopimuksen sähköbussien latauspalvelusta.

Kuva: HSL/Lauri Eriksson

Sopimuksen mukaan Destia tuottaa sähköbussien latausinfran palveluna Helsingin ja Vantaan alueilla. Yhtiön vastuulla ovat latauslaitteet, niihin liittyvät luvat, rakentaminen ja asennukset sekä latauslaitteiden huolto ja hallinta. Lisäksi Destian vastuulla on sähkön myynti liikennöitsijöille. Sähkö tulee olemaan uusiutuvalla energialla tuotettua. Helsingin ja Vantaan kaupungit osoittavat sijoituspaikat latausasemille ja rakentavat tilat latauslaitteille. Latauspisteet ovat HSL:n runkolinjojen solmukohdissa.

”Rakennamme HSL:lle huomisen infraa, jonka avulla se voi tarjota asiakkailleen ympäristöystävällisempiä ratkaisuja liikkumiseen. Sähköbussien lataaminen palveluna on tärkeä osa sähköisen liikenteen infrastruktuuria, jonka merkitys vain kasvaa sähköbussien määrän lisääntyessä. Se on myös hyvä esimerkki innovatiivisesta kaupunkikehittämisestämme ja uudentyyppisestä palvelusta, josta haemme kasvua”, Destian kaupunkikehitys ja asiantuntijapalvelut -liiketoimintaryhmän johtaja Timo Räikkönen sanoo tiedotteessa.

HSL:n arvion mukaan sen tilaamassa liikenteessä tulee olemaan yli 500 sähköbussia vuoteen 2025 mennessä, yli 30 prosenttia koko bussikalustosta.

”HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain noin 390 miljoonaa matkaa, joista noin puolet busseilla, joten bussiliikenteen sähköistämisellä on merkittävä rooli kestävän kehityksen tavoitteissamme ja päästöjen vähentämisessä. Valitsimme Destian sähköisen latauspalvelun toimittajaksi lataamispalvelun toteutuksen vahvuuden sekä ratkaisun teknologiavalintojen ja -osaamisen ansiosta”, HSL:n hankepäällikkö Ville Uusi-Rauva sanoo.

Helsingin seudun liikenne (HSL) on kuntayhtymä, jonka jäsenkuntia ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio. HSL hankkii joukkoliikennepalvelut näiden jäsenkuntien alueella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destia toimittaa HSL:lle sähköbussien latausinfran”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat