Kokeile kuukausi maksutta

Kekkosen kansallispuistoon uusi silta – Vahanen suunnitteli ja Marrak rakensi

Rakentamispaikka oli syrjässä teistä lähellä itärajaa. Rakennustarvikkeet kuljetettiin paikalle helikopterilla.

 

Uusi silta on betoniperusteinen, mutta muuten täysin teräsrakenteinen. (Kuva: Metsähallitus)
Kuuntele juttu

Urho Kekkosen kansallispuistoon on valmistunut uusi silta Nuorttijoen ylittämiseen Kolsankoskella Savukoskella. Uusi silta on betoniperusteinen, mutta muuten täysin teräsrakenteinen.

Noin 50 metrin pituisen sillan rakentaminen oli  vaativa urakka, sillä rakentamispaikka on syrjässä teistä lähellä itärajaa. Rakennustarvikkeet kuljetettiin paikalle helikopterilla.

Metsähallituksen Luontopalvelut rakennutti 450 000 euroa maksaneen sillan eduskunnan erillisrahoituksella ja kunnan myötävaikutuksella. Sillan suunnitteli Vahanen Suunnittelupalvelut oy ja rakensi Marrak oy.

Vanha silta romahti kuluvan vuoden tammikuussa poikkeuksellisen suuren lumimäärän alla. Siltaa käyttävät retkeilijöiden lisäksi myös rajavartijat ja poronhoitajat.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Kekkosen kansallispuistoon uusi silta – Vahanen suunnitteli ja Marrak rakensi”

  1. Olisihan siinä ollut vieressä puuta yhden sillan rakentamiseen, tuskin siinä olisivat luontoarvot kärsineet ja olisi ollut paremmin ympäristäänsä sopiva.

    1. On aika pitkä jänneväli puusillalle, varsinkin jos vierestä olis puut kaatanut, vieny tehtaalle ja tuonu liimapuuna takaisin. Nykynormisto antaa myös matalamman käyttöiän puulle. Puusilta vesistön ääressä vaatii myös huomattavasti enemmän huoltoa mikä on tuolla erämaassa aika työlästä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat