Kokeile kuukausi maksutta

Citycon myy Hausialle rakennusoikeutta

Citycon ja rakennusliike Hausia ovat solmineet esisopimuksen, jonka mukaan Citycon myy Espoossa sijaitsevan Lippulaivan kehityshankkeesta rakennusoikeutta 8750 kerrosneliötä.

Kuva: Citycon

Voimassa olevan asemakaavan mukaan kyseinen rakennusoikeus mahdollistaa 12- ja 8-kerroksisten asuinkerrostalojen (noin 150 asuntoa) rakentamisen rakenteilla olevan kauppakeskus Lippulaivan päälle. Lippulaivan välittömään yhteyteen rakennetaan kaikkiaan kahdeksan asuinkerrostaloa, joihin tulee noin 550 uutta asuntoa. Loput kuusi asuinkerrostaloa jäävät Cityconille, ja niistä vähintään neljään asuinkerrostaloon on suunnitteilla vuokra-asuntoja, mikä monipuolistaa hankkeen tulovirtaa.

Citycon toteuttaa parhaillaan kauppakeskus Lippulaivan perusteellista uudelleenkehityshanketta. Siinä puretun vanhan kauppakeskuksen paikalle rakennetaan kokonaan uusi, kaksi kertaa aiempaa suurempi moderni ja urbaani kaupunkikeskus, jossa kauppakeskuksen lisäksi on asuinkerrostaloja ja jonka yhteyteen tulee myös metroasema. Uudessa Lippulaivassa on 30000 asuinneliön lisäksi kokonaisuudessaan noin 44000 vuokrattavaa neliötä ja noin 100 erilaista liikettä, kahvilaa, ravintolaa, palvelua ja toimitilaa.

”Rakennusoikeuden myynti Hausialle tukee strategiaamme luoda monikäyttöisiä kaupunkikeskuksia. Tämän kohteen osalta toteutamme osan kohteista itse ja osan myymme kolmansille osapuolille. Lippulaivan yhteyteen sijoittuu myös Espoonlahden metroasema, mikä parantaa alueen saavutettavuutta asukkaille ja kauppakeskuksessa asioiville”, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Erik Lennhammar sanoo tiedotteessa.

Kauppakeskus Lippulaivaa rakentaa parhaillaan Skanska. Uuden kauppakeskuksen on määrä avautua keväällä 2022.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Citycon myy Hausialle rakennusoikeutta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat