Kokeile kuukausi maksutta

Citycon valitsi Skanskan Lippulaivan rakentajaksi – urakan arvo on 170 miljoonaa euroa

Citycon on valinnut Skanskan Lippulaivan uudeksi pääurakoitsijaksi. Alkuperäinen urakoitsija oli Lehto, mutta hanke sen kanssa kariutui jo vuosi sitten.

Uuden Lippulaiva-kauppakeskuksen on määrä aueta keväällä 2022. (Kuva: Citycon)
Kuuntele juttu

Pitkään jatkunut epävarmuus Espooseen rakennettavan kauppakeskus Lippulaivan pääurakoitsijasta on rauennut. Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon on valinnut tehtävään rakennusyhtiö Skanskan.

Skanska ottaa työmaan johtoonsa joulukuun neljänteen päivään mennessä. Projektijohtourakan arvo on Cityconin tiedotteen mukaan noin 170 miljoonaa euroa.

Yhteistyö hankkeen alkuperäisen pääurakoitsijaehdokkaan rakennusyhtiö Lehdon kanssa tyssäsi viime vuoden lokakuussa. Rakennuttajan mukaan taustalla oli luottamuspula ja erilainen käsitys laadusta.

Tontilla tehdään parhaillaan maanalaisiin rakenteisiin liittyviä töitä, joista vastaa Sierak. Meneillään olevan  teräsrakenneurakan puolestaan toteuttaa JPV Engineering.

Vanha kauppakeskus Lippulaiva purettiin ja tilalle rakennettiin tilapäisen pop-up -kauppakeskus Pikkulaiva jo vuonna 2017. Se palvelee Espoonlahden asukkaita uuden kauppakeskuksen valmistumiseen saakka.

Uuden kauppakeskuksen on määrä avautua keväällä 2022. Lippulaivan vuokrattava pinta-ala on 44 000 neliömetriä.

”Lippulaivasta tulee päivittäistavaravetoinen kauppakeskus, jonne sijoittuu noin 80 erilaista myymälää ja palvelua. Kauppakeskuksessa arvioidaan käyvän vuosittain noin kahdeksan miljoonaa asiakasta”, kertoo kiinteistökehitysjohtaja Erik Lennhammar Cityconilta.

Lippulaivan alle kaivetaan geoenergialaitos

Kauppakeskus sijoittuu joukkoliikenteen solmukohtaan. Sen kupeeseen tulee Länsimetron toisessa vaiheessa valmistuva Espoonlahden metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali.

Lippulaivan yhteyteen rakennetaan näillä näkymin vuoteen 2024 mennessä myös kahdeksan asuinkerrostaloa. Ne eivät kuitenkaan kuulu tähän urakkakokonaisuuteen.

Lippulaivaan rakennetaan Euroopan suurin liikerakennuksen yhteyteen sijoittuva geoenergialaitos. Kauppakeskuksen alle on porattu 170 kaivoa, jotka ulottuvat noin 300 metrin syvyyteen. Energialaitos tuottaa hiilivapaasti kauppakeskuksen vaatiman lämmitys- ja viilennysenergian. Sen toteutuksesta vastaa energiayhtiö Adven.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Citycon valitsi Skanskan Lippulaivan rakentajaksi – urakan arvo on 170 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat