Kokeile kuukausi maksutta

Senaatti muodosti puolustushallinnon kiinteistöistä oman liikelaitoksensa

Uusi puolustushallinnon kiinteistöistä vastaava Puolustuskiinteistöt-liikelaitos on aloittanut toimintansa vuoden 2021 alusta osana Senaatti-konsernia.

Kuuntele juttu

Uudistuksen tavoitteena on kehittää puolustushallinnon kiinteistöjen hoitoa ja hallintaa palvelemaan puolustushallinnon tarpeita entistä paremmin.

Uudistuksessa Puolustuskiinteistöistä tulee Puolustusvoimien strateginen kumppani, joka tuottaa tilapalvelut Puolustusvoimille ja sen määrittämille kumppaneille ja vastaa, että maanpuolustukseen tarkoitetut tilat ovat käyttövalmiina kaikissa turvallisuustilanteissa. Puolustuskiinteistöt on Senaatti-kiinteistöjen tytärliikelaitos, joka vastaa sekä Puolustusvoimien käyttämien tilojen ylläpidosta että niiden omistuksesta ja hyödyntää toiminnassaan konsernin yhteisiä palveluita ja toimintamalleja.

Muutoksen yhteydessä puolustushallinnon rakennuslaitoksessa ja Senaatissa Puolustusvoimien tila-asioista vastaava henkilöstö siirtyi perustettuun Puolustuskiinteistöt-liikelaitokseen vanhoina työntekijöinä. Lisäksi osa nykyisen rakennuslaitoksen henkilöstöstä siirtyy työskentelemään Senaatti-konsernin yhteisiin palveluihin. Uudessa liikelaitoskonsernissa on yhteensä noin 1100 työntekijää.

Puolustuskiinteistöjen hallitus on nimittänyt Puolustuskiinteistöjen toimitusjohtajaksi tekniikan tohtori Matias Warstan, joka toimi aiemmin puolustushallinnon rakennuslaitoksen johtajana.

”Toimitilat ovat osa Puolustusvoimien operatiivista suorituskykyä. Kahden kovan luokan ammattilaisorganisaation yhdistymisellä varmistamme, että puolustushallinnon kiinteistöjä ylläpidetään ja suunnitellaan pitkäjänteisesti”, Warsta sanoo tiedotteessa.

Uudistusta koskeva lakipaketti hyväksyttiin eduskunnassa joulukuussa 2020.

Senaatti-kiinteistöt vastaa edelleen muiden valtion toimijoiden toimitiloista, niiden kehittämisestä sekä niihin liittyvistä palveluista. Senaatti-kiinteistöt vastaa myös valtiolle tarpeettomiksi jääneiden kiinteistöjen kehittämisestä ja myynnistä sekä konsernin yhteisten palveluiden tuottamisesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti muodosti puolustushallinnon kiinteistöistä oman liikelaitoksensa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat