Espoo kaavailee Tapiolaan uusia asuntoja noin 400 asukkaalle – YIT rakentaa

Espoon kaupunginhallitus käsittelee 15. maaliskuuta järjestettävässä kokouksessaan Tapiolan keskuksen länsiosaa koskevaa, YIT:n kanssa tehtävää kokonaissopimusta.

Havainnekuva Merituulentien tontin suunnitellusta rakennuskokonaisuudesta. Kuva: YIT Suomi

Alueelle on tarkoitus toteuttaa asuntoja noin 400 asukkaalle sekä liike- ja toimistotiloja 5200 neliömetriä. Ensimmäisen asuinhankkeen, Asunto oy Espoon Itätuulen rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2021.

YIT:n kanssa tehtävä kokonaissopimus sisältää asuin- ja toimitilatontin kauppasopimuksen sekä kaksi pitkäaikaista maanvuokrasopimusta. Toteutus tehdään vaiheittain vuosina 2021–2026. Sopimusalue käsittää Itätuulenkuja 2:n ja 4:n asuintontit, Merituulentien toimitilatontin sekä näihin liittyviä julkisia alueita.

Tapiolan Tuultenristi -niminen hanke koostuu kahdesta 12-kerroksisesta ja yhdestä yhdeksänkerroksisesta asuinkerrostalosta, yhdestä viisikerroksisesta toimistorakennuksesta sekä asuinrakennuksia palvelevasta paikoituslaitoksesta. Asuntoihin tulee korkeat ikkunat, lasiset liukuovet lasitetuille parvekkeille sekä lattialämmitys- ja viilennys.

Tuultenristi sijaitsee Tapiolan metroaseman sekä bussiterminaalin vieressä, joten alueen joukkoliikenneyhteydet ovat erinomaiset. Lähistöllä sijaitsevat myös kauppakeskus Ainoan palvelut sekä Tapiolan keskuksen kulttuuripalvelut.

Kaupunki on rakennuttanut Merituulentien päällä olevalle tontille jo aikaisemmin betonikannen. Kannella on tällä hetkellä tilapäinen kuntoilu- ja pelialue. Toiminnalle etsitään tällä hetkellä korvaavaa aluetta Tapiolan keskuksessa. Tontin rakentaminen hoidetaan kokonaan kannen päällä, jolloin rakentamisesta ei aiheudu häiriötä Merituulentien liikenteelle. Asukkaiden autopaikat sijoitetaan tonteille kannen alle.

Alue on kokonaisuudessaan valmis vuonna 2026.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoo kaavailee Tapiolaan uusia asuntoja noin 400 asukkaalle – YIT rakentaa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat