NRC Group sai 42 miljoonan euron urakan Joensuun ratapihalta

Urakassa ratapiha uudistetaan kokonaisuudessaan. Uutta rataa rakennetaan kaksi kilometriä ja nykyisiä raiteita parannetaan 19 kilometrin matkalta.

Väylävirasto parantaa Joensuun ratapihan toimintavarmuutta uusilla turvalaitteilla ja liikenteen hoitoraiteella. Junaliikenteen täsmällisyyttä kehitetään muun muassa pääraiteen siirrolla, henkilö- ja tavaraliikenteen eriyttämisellä ja sähköistyksillä. NRC Group on saanut hankkeesta 42 miljoonan euron urakan.

Urakassa ratapiha uudistetaan kokonaisuudessaan. Uutta rataa rakennetaan kaksi kilometriä ja nykyisiä raiteita parannetaan 19 kilometrin matkalta. Radan rakenteet ja vaihteet uusitaan koko ratapihan laajuudelta. Raiteiden sähköistys-, turvalaitteet- ja ratapihavalaistus uusitaan. Matkustajalaitureita muutetaan korkeiksi, esteettömyysvaatimusten mukaisiksi ja ratapihalle rakennetaan uusi matkustajalaitureita yhdistävä ylikulkukäytävä sekä 2,3 kilometriä meluvallia ja -seiniä. Lisäksi rakennetaan sammutusvesijärjestelmä keskiosalle ratapihaa.

Vaativa projekti toteutetaan junaliikenteen ehdoilla 41 eri työvaiheessa. Työt alkavat toukokuussa ja valmistuvat  joulukuuhun 2023 mennessä. Ratapiha käyttöönotetaan kahdeksassa eri osassa vuosina 2022 ja 2023.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “NRC Group sai 42 miljoonan euron urakan Joensuun ratapihalta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat