Kokeile kuukausi maksutta

JLL Finlandin koronakysely: 15 neliön nyrkkisääntö on toimistotiloissa historiaa

Merkittävä osa nykyisistä toimitiloista ei kuitenkaan kannusta riittävästi yhteisöllisyyteen.

JLL Finlandin tekemän verkkokyselyn mukaan toimistojen merkitys vahvistuu osana hybridimäistä työskentelyä. Vastausten mukaan työpaikalle tullaan kuitenkin entistä harvemmin puurtamaan omiin oloihin. Sen sijaan siellä tehdään yhteistyötä, ratkaistaan ongelmia tiimin kanssa ja verkostoidutaan.

Merkittävä osa nykyisistä toimitiloista ei kuitenkaan kannusta riittävästi yhteisöllisyyteen.

”Nyt kannattaa unohtaa vanha sääntö, jossa yritysten tilahaasteet koettiin ratkaistuksi vain mitoittamalla jokaiselle 15 neliötä työtilaa”, JLL:n Head of Development & Design Tomi Tiainen sanoo.

JLL:n kyselyssä suomalaiset toivovat toimistoltaan lisää luovan työn tiloja (60% vastaajista), keskittymistä tukevia tiloja (59%), tiimityöskentelytiloja (51%), yhteisöllisiä tiloja (47%), luontoon liittyviä tiloja (46%) ja harrastetiloja (28%).

JLL toteutti toimistotyöntekijöille suunnatun verkkokyselyn toukokuussa 2021 ja siihen vastasi 399 suomalaista. Niiden mukaan suomalainen haluaa tehdä keskimäärin joka toisen työpäivän etänä eli 2,5 päivää viikossa. Vielä ennen koronaa etätyötä tehtiin 0,9 työpäivää viikossa.

Pandemian jälkeen 97 prosenttia työntekijöistä haluaa jatkaa töiden tekemistä etänä vähintään yhden päivän viikossa. Tulos eroaa selvästi kansainvälisistä tuloksista: jopa kolmannes ulkomaisista työntekijöistä haluaisi lopettaa etätyöt kokonaan.

Kyselyssä vastauksia verrattiin JLL:n maaliskuussa 2021 tekemään kyselyyn kymmenessä eri maassa (Yhdysvallat, Kanada, Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Kiina, Intia, Singapore, Australia ja Japani). Kansainväliseen kyselyyn tuli 3317 vastausta.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JLL Finlandin koronakysely: 15 neliön nyrkkisääntö on toimistotiloissa historiaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat