SRV rakentaa Woodspinin kuitutehtaan – 50 miljoonan hanke starttaa Jyväskylässä

SRV käynnistää perustustyöt syyskuun alussa. Elementtirungon asennus aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa.

Rakennustyöt käynnistyvät syyskuussa ja tehdastilat valmistuvat vuoden 2022 lopussa. (Kuva: Arkkitehtipalvelu)

SRV ja kuntien omistama kiinteistökehitysyhtiö Jykia ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kuitutehtaan toteuttamisesta Jyväskylän Eteläporttiin. Hankkeen kokonaisarvo on noin 50 miljoonaa euroa, josta projektinjohtourakan osuus noin 16 miljoonaa euroa.

Hanke kirjataan SRV:n tilauskantaan elokuulle, ja rakennustyöt käynnistyvät syksyllä 2021. Tehdastilat valmistuvat vuoden 2022 lopussa.

Jykia rakennuttaa tehtaan materiaali-innovaatioyhtiö Spinnovan ja selluyhtiö Suzanon yhteisyritykselle, Woodspin Oy:lle. Jyväskylän Eteläportin teollisuusalueelle rakentuvassa tehtaassa tullaan valmistamaan kuitua selluloosasta tekstiiliteollisuuden tarpeisiin. Samassa kiinteistössä tulee toimimaan myös Suzano Finlandin MFC-laitos sekä Spinnovan tuotekehitys ja pääkonttori.

Kiinteistön pinta-ala on noin 11 500 m², joka muodostuu noin 9 500 m² tuotantohalleista ja noin 2 000 m² toimisto- ja laboratorio-osasta. SRV käynnistää perustustyöt syyskuun alussa. Elementtirungon asennus aloitetaan syys-lokakuun vaihteessa.

Laitos toimii uusiutuvalla energialla ja talteen otetulla lämpöenergialla. Lisäksi tehdas tuottaa energiaa takaisin kaukolämpöverkkoon. Prosessin ainoa sivuvirta on vesihöyry, joka johdetaan pääosin takaisin prosessiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV rakentaa Woodspinin kuitutehtaan – 50 miljoonan hanke starttaa Jyväskylässä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat