AHA-LAB myytiin osaksi laboratoriojättiä

AHA-LAB on tunnettu analyysi- ja mittauspalveluista, kuten rakennusten haitta-aine- ja sisäilma- analyyseistä.

Asbestipurku- ja rakennussaneerausalan yhtiöitä sekä konsulttitoimistoja palveleva AHA-LAB oy on myyty kansainväliseen ALS Laboratory Group -konserniin kuuluvalle ALS Finland oy:lle.
Myyjinä olivat yhtiön perustaja ja pääosakas Siim Heinaste, yhtiön entinen toimitusjohtaja Tero Liimatainen ja yksityinen pääomasijoittaja.

ALS on kansainvälinen laboratorio- ja testausalan jätti, joka työllistää maailmanlaajuisesti yli 15 000 työntekijää. AHA-LAB teki viime vuonna reilun 900 000 euron liikevaihdon ja 112 000 euron liiketuloksen. Yhtiössä työskentelee 8 henkilöä.

Suomessa ALS:n toiminta on aiemmin keskittynyt pääasiassa kaivannaisteollisuuden ja ympäristöalan analyysitarpeisiin. Yritysjärjestelyjen myötä ALS vahvistaa siis rakennetun elinympäristön analytiikkapalveluita.

”Yrityskauppa tuo mahdollisuuden oleellisesti laajentaa ja kehittää palveluvalikoimaa sekä parantaa sen saavutettavuutta”, sanoo puolestaan AHA-LABin Heinaste.

AHA-LAB on keskittynyt rakennetun elinympäristön analyysi- ja mittauspalveluihin, kuten rakennusten haitta-aineanalyyseihin ja sisäilman analyyseihin. Lisäksi yhtiö tekee hengityksensuojainten tiiviystestauksia sekä ilmanäytteenottopumppujen kalibrointeja.

AHA-LAB jatkaa yrityskaupan jälkeen toimintaansa itsenäisenä yhtiönä Helsingin yliopiston kemian osaston tiloissa Chemicumissa. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Heli Lallukka ja laboratoriopäällikkönä Siim Heinaste.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “AHA-LAB myytiin osaksi laboratoriojättiä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat