YIT voitti koulu-urakan neuvottelumenettelyn Huittisissa – kaupunki haluaa kuitenkin vielä neuvotella kustannuksia alemmas yli 2 miljoonalla

Huittisten kaupungin tekninen lautakunta päätti kokouksessaan 21. syyskuuta esittää kaupunginhallitukselle, että se valitsee YIT:n Lauttakylän uuden koulun kvr-urakan kilpailullisen neuvottelumenettelyn hankekehitysvaiheen kumppaniksi.

Huittisten kouluhanke on hyvä esimerkki rakennuskustannusten rajusta noususta. Kaupunki laati hankkeesta kustannusarvion vuonna 2019, jolloin budjetiksi saatiin 11 miljoonaa euroa. Nyt YIT:n voittanut urakkatarjous oli 14,34 miljoonaa euroa.

Vaikka lautakunta hyväksyikin osaltaan YIT:n urakan kehitysvaiheen kumppaniksi, lautakunta teki kuitenkin mielenkiintoisen lisäyksen päätökseensä. Tekninen lautakunta velvoittaa kaupungin teknisen johtajan ja rakennuspäällikön aloittamaan kvr-urakan mukaisen menettelyn urakoitsijan kanssa rakennuskustannusten alentamiseksi 15 prosentilla urakan loppusummasta eli 2,15 miljoonalla eurolla.

Samalla lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se tekee 12,2 miljoonan euron rakentamispäätöksen ja hyväksyy luonnossuunnitelmat. Päätökset ovat ehdollisia sillä edellytyksellä, että kaupunginvaltuusto hyväksyy hankkeen kustannuksiksi 12,2 miljoonaa euroa.

Huittisten tarkoituksena on nyt aloittaa YIT:n kanssa hankkeen kehitys- ja suunnitteluvaihe. Hankkeen kehitysvaiheesta laaditaan suunnittelusopimus. Kehitysvaiheen päättymisen jälkeen solmitaan valitun urakoitsijan kanssa toteutusvaiheen urakkasopimus koulun kvr-urakasta, mikäli suunnittelun ja toteutuksen yksityiskohdista on päästy yhteisymmärrykseen tilaajan sekä kehitysvaiheen urakoitsijan kesken.

Kaupungin toiveissa on, että varsinaiset koulun rakennustyöt olisi mahdollista aloittaa keväällä 2022.

Lauttakylän koulu on toiminut väistötiloissa jo vuodesta 2013 vanhassa koulussa todettujen terveyshaittojen takia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT voitti koulu-urakan neuvottelumenettelyn Huittisissa – kaupunki haluaa kuitenkin vielä neuvotella kustannuksia alemmas yli 2 miljoonalla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat