Kokeile kuukausi maksutta

Afry ostaa Vahasen

Kauppa vaatii vielä kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän, jota odotetaan loppuvuodesta.

AFRY:n Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki (vas.) ja Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Räty kertoivat kaupasta maanantaina. Kuva: Jere Hyppönen

Suunnittelu- ja konsulttiyhtiö Afry ja Vahanen-yhtiöt ovat sopineet Vahanen-konsernin koko osakekannan ostamisesta. Osana yrityskauppaa Afryn omistukseen siirtyvät myös Vahanen Environment Oy, Vahanen Development Oy ja RTC Vahanen Turku Oy, jossa Vahanen-yhtiöt on vähemmistöosakkaana.

Yrityskauppa vaatii vielä ennen vahvistumistaan Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän. Päätöstä odotetaan vuoden loppuun mennessä.

Yritysostolla Afry kasvattaa kiinteistöjen ja rakentamisen liiketoimintaansa. Yhtiö haluaa kasvaa kiinteistösektorilla, joka on yksi sen avainmarkkinoista.

”Vahasen vahva osaaminen ja koko rakentamisen ja kiinteistöjen elinkaaren kattavat palvelut antavat meille uusia mahdollisuuksia vauhdittaa kiinteistöille suunnattuja, strategiamme ytimessä olevia kestäviä ja digitaalisia ratkaisuja”, Afryn Suomen maajohtaja Kalle Rasinmäki sanoo tiedotteessa.

Vahanen-yhtiöiden konsernijohtaja Risto Rädyn mukaan ottajia olisi ollut muitakin.

”Olemme saaneet useita yhteydenottoja varteenotettavilta ostajaehdokkailta, ja harkittuamme asiaa huolellisesti vastasimme myöntävästi Afrylle”, hän sanoo.

Vahasen liikevaihto vuonna 2020 oli 46,6 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on toimistot kymmenellä paikkakunnalla Suomessa ja se työllistää noin 500 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Afry ostaa Vahasen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat