Kokeile kuukausi maksutta

SRV toteuttaa laivanrakennukseen tarkoitetun monitoimihallin Raumalle

SRV on tehnyt sopimuksen laivanrakennukseen tarkoitetun monitoimihallin toteuttamisesta Rauman telakka-alueelle.

Kuva: Arkkitehti Tero Leino, SRV

Sopimuksen toisena osapuolena on perustettava kiinteistöosakeyhtiö, jonka puolesta Rauma Marine Constructions (RMC) on allekirjoittanut sopimuksen. Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettavan hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa, josta SRV:n urakan osuus on noin 19 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt käynnistyvät marraskuussa 2021, ja uusi monitoimihalli valmistuu vuoden 2022 lopussa sekä halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023.

Uusi monitoimihalli tarjoaa optimaaliset tilat kaupallisia aluksia pienempien viranomaisaluksien rakentamiselle, mutta hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa. Uudisrakennuksen laajuus on noin 13000 bruttoneliömetriä, ja suunnitelmien mukaan halli tulee valmistuessaan olemaan noin 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea.

”Olemme erikoistuneet matkustaja-autolauttojen, jäänmurtajien ja puolustusvoimien tarvitsemien alusten rakentamiseen ja huoltamiseen. Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Laivue 2020 -hankkeeseen”, Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo tiedotteessa.

Monitoimihallin arkkitehtisuunnitelmista vastaa Arkkitehti Tero Leino, rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka ja talotekniikkasuunnittelusta Planneri Group ja LST-Engineering.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV toteuttaa laivanrakennukseen tarkoitetun monitoimihallin Raumalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat