Kokeile kuukausi maksutta

Akkutehtaalle oli varattu 50 hehtaarin tontti Vaasasta – kaupunki aikoo neuvotella tontista uuden toimijan kanssa

Brittiläinen kemianalan pörssiyhtiö Johnson Matthey ilmoitti 11. marraskuuta luopuvansa kokonaan akkumateriaalien liiketoiminnastaan ja laittavansa sitä koskevan liiketoimintakokonaisuuden myyntiin strategisista syistä.

Yhtiö oli kaavaillut Vaasaan satojen miljoonien eurojen investointia akkutehtaan rakentamiseen. Nyt Vaasan kaupunki tiedottaa aikovansa jatkaa neuvotteluja aikanaan Johnson Mattheyn akkuliiketoiminnan uuden omistajan kanssa. Lisäksi kaupunki kertoo käyvänsä keskusteluja niin sanotun GigaVaasa-alueen muistakin tonteista useiden toimijoiden kanssa.

Johnson Matthey oli ensimmäinen alueelle varauksen tehnyt yhtiö. Johnson Matthey ja Vaasan kaupunki julkistivat huhtikuussa 2021 aiesopimuksen investoinnista akkumateriaalitehtaaseen. Varaus koskee Vaasassa sijaitsevaa noin 50 hehtaarin suuruista tonttia. Tehtaan oli tarkoitus olla toiminnassa vuonna 2024.

Vaasan kaupunginjohtaja ja GigaVaasa-tiimin vetäjä Tomas Häyry painottaa, ettei kyse ole akkumateriaalihankkeen perumisesta, vaan yhtiön laajemmasta strategisesta muutoksesta.

”Johnson Matthey etsii liiketoiminnalleen ostajaa, ja jatkamme uuden toimijan kanssa neuvotteluja mahdollisimman pian. Luonnollisesti toivomme, että akkumateriaaliliiketoiminnan Johnson Mattheyltä ostava taho jatkaa projektia kanssamme”, Häyry kertoo tiedotteessa.

GigaVaasa-tiimillä on parasta aikaa menossa useita keskusteluja GigaVaasa-alueen muista tonteista.

”Akkuteollisuuden kovan kysynnän perustella olemme vakuuttuneita siitä, että hanke jatkuu ja saamme hyviä toimijoita GigaVaasa-alueelle. Katsomme hyvin positiivisesti tulevaisuuteen.”

GigaVaasa-alue on varattu akkuarvoketjun toimijoille, ja se tarjoaa saavutettavat ja vihreät energiajärjestelmävaihtoehdot. Alue yhdistyy logistisesti rautatie-, maantie- ja satamaverkostoon mahdollistaen näin kestävät kuljetusratkaisut. Myös lentokenttä sijaitsee aivan sen läheisyydessä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Akkutehtaalle oli varattu 50 hehtaarin tontti Vaasasta – kaupunki aikoo neuvotella tontista uuden toimijan kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat