Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin ullakoille arvo­huoneistoja urakoinut Mikon Rakennus konkurssiin

Ullakkorakentaja oli usein riidoissa taloyhtiöiden kanssa. Verottaja haki rakennusyhtiön konkurssiin 623 000 euron verovelkojen takia.

Helsingin ullakoille arvohuoneistoja urakoinut Mikon Rakennus on mennyt konkurssiin ja yhtiön toiminta on loppunut. Verottaja haki rakennusyhtiötä konkurssiin 623 000 euron verovelkojen takia, minkä jälkeen Mikon Rakennus asetettiin konkurssiin viime maanantaina.

Mikon Rakennukselta eli nykyiseltä konkurssipesältä hakee rahojaan myös ainakin yksi etelähelsinkiläinen taloyhtiö, jolla on takanaan ullakkorakentamisprojekti.

Helsingin keskustan ullakkorakentamisessa ilmenneiden ongelmien vuoksi taloyhtiöt ovat usein ajautuneet riitaan rakennuttajan kanssa. Monessa tapauksessa taloyhtiö on haastanut rakennuttajan oikeuteen rakennusvirheistä.

Esimerkiksi vuonna 2019 rakennusyritys Mikon Rakennus tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa maksamaan töölöläiselle taloyhtiölle noin 300 000 euroa epäonnistuneesta projektista.

Ennen tätä kyseinen rakennusyhtiö oli ollut Helsingin käräjäoikeudessa 16 kertaa.

Asiakastiedon mukaan ähtäriläisen Mikon Rakennuksen ainoa vastuuhenkilö on hallituksen jäsen, ähtäriläinen Raimo Sulkava, 51. Raimo Sulkava ei halunnut kommentoida yhtiön konkurssia Helsingin Sanomille.

Sulkavalla on toinenkin ullakkorakentamiseen viittaava yhtiö Vinttinikkarit Oy. Asiakastiedon mukaan tilintarkastaja on antanut huomautuksen Vinttinikkarit Oy:n vuonna 2018 päättyneestä tilikaudesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin ullakoille arvo­huoneistoja urakoinut Mikon Rakennus konkurssiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat