Kokeile kuukausi maksutta

Perustava osti paalutusyhtiön

Pohja- ja perustustöitä tekevä Perustava-konserni on ostanut 3. marraskuuta teräspaalutuksiin erikoistuneen Scanpile oy:n koko osakekannan. Kyseessä on kolmas yritysosto kuluvan vuoden aikana.

Teräsputkipaalu katkaistaan työmaalla suunnitelman mukaiseen korkoon. Putken loppuosa voidaan hyödyntää seuraavassa paalussa. Kuva: Perustava

Kaupassa Perustava saa palveluvalikoimaansa puuttuvan palasen ja Scanpile puolestaan vahvemmat hartiat kehittää paalutusliiketoimintaansa. Samalla kun Perustava ottaa haltuun rakentamisen alkupään arvoketjua, se myös lisää toimitusvarmuutta asiakkailleen.

Paalutuksen merkitys rakentamisessa kasvaa koko ajan, koska kasvukeskusten hyvät rakennuspaikat on käytetty ja tontit ovat pohjaolosuhteiltaan keskimäärin joko huonoja tai tosi huonoja.

”Paalutuksella on tärkeä osuus kokonaispalvelussamme, joka sisältää paalutuksen lisäksi maaperätutkimuksen, suunnittelut, viranomaisyhteistyön, maarakennuksen ja perustukset. Toimitamme nyt Etelä-Suomessa kaiken rakennuksen alle tulevan”, konsernin emoyhtiö Perustava Groupin toimitusjohtaja Markku Nenonen sanoo tiedotteessa.

Nurmijärveltä markkinoille ponnistanut Scanpile paaluttaa kolmella paalutusyksiköllä niin yksityisten kuin ammattirakentajien rakennuskohteita koko Suomessa. Liikevaihto oli viimeksi päättyneellä tilikaudella 3,3 miljoonaa euroa. Scanpile hakee Perustavan kanssa synergiaetuja maarakennus- ja paalutuskaluston logistiikasta sekä ostoista ja liiketoiminnan tukipalveluista. Yhtiöt ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä, mikä helpottaa toimintojen integroimista.

Scanpilen nimi vaihtuu yrityskaupan johdosta Perustava Paalutus oy:ksi. Orimattilalaisen Perustava-konsernin muita yhtiöitä ovat paikallavalettaviin betoniperustuksiin erikoistunut Perustava oy, maarakennusyritys Perustava Infra oy, elementtiasennuksiin keskittynyt Perustava Asennus oy sekä Lammilla betonielementtejä suunnitteleva ja valmistava Perustava Elementti oy. Konsernin vuoden 2021 liikevaihto tulee olemaan 65 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Perustava osti paalutusyhtiön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat