Kokeile kuukausi maksutta

Destia ja SRV saivat 180 miljoonan yhteisen infraurakan

SRV Infra ja Destia ovat allekirjoittaneet SRV Rakennus oy:n kanssa alaurakka-allianssisopimuksen Laakson yhteissairaalan infratöistä. Laakson sairaala sijaitsee Helsingin ja Uudenmaan Sairaanhoitopiiri Husin alueella Helsingissä.

Kuva: Laakson Latu -ryhmittymä

Kehitys- ja toteutusvaiheen sisältävä sopimus on arvoltaan 180 miljoonaa euroa, jonka jakautuminen osapuolten kesken tarkentuu kehitysvaiheen aikana. SRV Infra vastaa maanalaisista infratöistä ja Destian vastuulla ovat pääosin maanpäälliset infratyöt.

Infratöiden alaurakka-allianssin kehitysvaihe alkaa välittömästi, ja infrarakennustöiden on tarkoitus alkaa valmistelevilla töillä keväällä 2022. Tunnelilouhinnat on tarkoitus käynnistää kesällä 2022. Infratöiden osalta työt jakautuvat vuosille 2022–2026. SRV:n osuudessa louhitaan ja rakennetaan valmiiksi maanalaisiin tiloihin sijoitettavat pysäköintipaikat sekä tulevan sairaalan huoltotilat. SRV:n urakassa maanalaisissa louhinnoissa kiveä louhitaan noin 280000 kiintokuutiota.

Destian infratyöt ajoittuvat vuosille 2022–2025. Maanpäällisten töiden valmistelu alkaa vuoden 2022 alkupuolella kunnallisteknisillä töillä. Varsinaiset maanpäälliset työt eli louhinta sekä maanrakennus- ja pohjatyöt on tarkoitus aloittaa keväällä 2022. Hankkeen aikana arvioidaan tehtävän 200 000–250 000 kuutiota louhintaa vaativia kaivantoja ja betonirakentamista. Destia rakentaa myös 180 metriä pitkän Auroranportin betonitunnelin, joka tulee olemaan sairaalan pääsisäänkäynti. Lisäksi Destia vastaa alue- ja kunnallisteknisistä töistä.

SRV ja Destia ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä Husin alueella Siltasairaalan ja Huslabin hankkeissa.

SRV valittiin huhtikuussa kehittämään ja rakentamaan Laakson yhteissairaalaa Helsinkiin allianssimallilla. Tilaajina ovat Helsingin kaupunki sekä Hus. Rakentaminen Laakson yhteissairaalassa alkaa valmistelevilla töillä arviolta keväällä 2022, ja sairaalakampuksen viimeisen vaiheen arvioitu valmistuminen on vuonna 2030. Kokonaispinta-alaltaan Laakson yhteissairaala tulee olemaan noin 190000 bruttoneliömetriä.

Laakson yhteissairaala on Helsingin kaupungin ja Husin yhteishankkeena toteutettava psykiatrisiin ja elimellisiin sairauksiin hoitoa tarjoava sairaala. Sairaalaan toteutetaan tilat Husin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, Husin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista. Lisäksi tulee tiloja sairaalatoimintoja tukeville poliklinikoille sekä opetukselle ja tutkimukselle.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Destia ja SRV saivat 180 miljoonan yhteisen infraurakan”

  1. Mikä ihmeen alaurakka on kyseessä? Olen varmaan pudonnut kärryiltä tässä rakentamisen jatkuvassa kehityksessä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat