Fossiilisen hiilen korvaaminen vedyllä olisi suuri mullistus teräksen valmistuksessa

Terästeollisuus on koko maailmassa merkittävä hiilidioksidin tuottaja. Matka kohti fossiilittomia teräsrakennustuotteita on pitkä, mutta sentään jo alkanut.

Olympiastadionin uutta katosta kannattelee millintarkasti asennettu teräsrakenne. Kunkin katoksen teräsrakenteita kannattelevien pilareiden alle asennettiin teräsrakenteiset rakennelaakerit, jotka on pultattu vanhojen betonirakenteiden päälle. Kuva Liisa Takala.
Teknisellä kehityksellä sekä romun ja hukan määrän vähentämisellä edetään kohti fossiilittomia teräsrakennustuotteita. Kehitykselle ei ole vaihtoehtoja, sillä terästeollisuus on tällä hetkellä yksi ”pahiksista”, merkittävä hiilidioksidin tuottaja.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fossiilisen hiilen korvaaminen vedyllä olisi suuri mullistus teräksen valmistuksessa”

Viimeisimmät näkökulmat