Kokeile kuukausi maksutta

Espoon sairaalan kiinteistön myynnille vihreää valoa

Espoon kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 10. tammikuuta myydä Kiinteistö oy Espoon sairaala -nimisen yhtiön koko osakekannan.

Espoon sairaala. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio oy

Sairaalakiinteistön ostaa Lähitapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi ky. Osakkeiden velaton kauppahinta on 295 miljoonaa euroa.

Kauppaan liittyy olennaisesti vuokrasopimus, jolla Espoon Tilapalvelut -liikelaitos vuokraa Espoon sairaalan toimitilat. Espoon Tila- ja asuntojaosto päätti vuokrasopimuksesta 10. tammikuuta. Tilapalvelujen vuokraamat tilat käsittävät noin 80 prosenttia kohteen vuokrattavasta pinta-alasta. Muita vuokralaisia ovat HUS-Tilakeskus, Jorvin apteekki ja R-kioski.

Tilapalvelut-liikelaitos vuokraa toimitilat edelleen hyvinvointi- ja terveyspalveluiden käyttöön, ja 1.1.2023 vuokrasopimus siirtyy Länsi‑Uudenmaan hyvinvointialueelle. Vuokrasopimus on 20-vuotinen, ja sen jälkeen vuokralaisella on mahdollisuus jatkaa vuokra-aikaa viiden vuoden jaksoissa kolme kertaa.

Espoon sairaalan toiminta jatkuu entisellään.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon sairaalan kiinteistön myynnille vihreää valoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat