Kokeile kuukausi maksutta

”Sitten hoksasimme, että tuossahan on kansi valmiina” – sairaalan uudisrakennus tehtiin vanhan siiven läpi kulkevien pilareiden varaan

Länsi-Pohjan keskussairaalan uusi psykiatriatalo etsi pitkään paikkaansa sairaala-alueella. Harvinainen ratkaisu toi kustannussäästöjä ja minimoi rakennusajan häiriöt sairaalan toiminnalle.

Uusi psykiatriatalo on yhteydessä sairaalaan kolmannen kerroksen yhdyskäytävän kautta. Kuva: Vesa Ranta

Meren rannalla Kemissä sijaitsevan Länsi-Pohjan keskussairaalan uuden psykiatriatalon sisällä näkyy vielä paljon paljasta betonia, mutta osa seinistä on saanut jo sinisen, oranssin ja keltaisen pastellisävyjä. Aikanaan siellä tulevat toimimaan sairaalan psykiatrian osasto, päivystystyöryhmä, Kemin mielenterveystoimisto, yleissairaalapsykiatrian poliklinikka, A-klinikka, avokuntoutus, korvaushoito, nuoriso- ja lastenpsykiatrian poliklinikat sekä psykiatrian hallinto.

Hankkeessa rakennetaan bruttoalaltaan noin 5300 neliömetrin uudisrakennus. Sen alle jää vanha, 1970-luvulla rakennettu sairaalan siipi, jossa sijaitsee muun muassa sairaalan patologian ja keskusvaraston tiloja sekä tekninen osasto.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “”Sitten hoksasimme, että tuossahan on kansi valmiina” – sairaalan uudisrakennus tehtiin vanhan siiven läpi kulkevien pilareiden varaan”

Viimeisimmät näkökulmat