Kokeile kuukausi maksutta

Betolar teki sopimuksen belgialaisyhtiön kanssa

Betolar ja belgialainen betonialan yritys Tubobel Group aloittavat kaupallisen yhteistyön vähähiilisten betonituotteiden tuotannon aloittamiseksi. Sopimus on voimassa vuoteen 2030.

Kuvaa työskentelystä Betolarin laboratoriossa Kannonkoskella. Siellä sijaitsee myös yrityksen pääkonttori. Kuva: Alpertti Rieskjarvi / Ruoste Productions
Kuuntele juttu

Betonituotteita teollisuuden ja tienrakennuksen tarpeisiin tuottava Tubobel aloittaa viemäriputkien valmistuksen Betolarin Geoprime-konseptilla. Ensimmäisten vuosien aikana Tubobel saa Belgian markkinoille yksinoikeuden käyttää Geoprime-konseptia ja -kemikaaleja viemäriputkiensa valmistuksessa. Tuotanto laajenee asteittain kattamaan myös muita tuoteryhmiä, kuten pihalaattoja sekä infratuotteita.

Tubobel Groupin toimitusjohtaja Evert Lemmens kertoo tiedotteessa, että Belgiassa on kasvava kysyntä vähähiilisille rakennusmateriaaleille. Yhtiön on tarkoitus aloittaa Geoprime-pohjaisten betonituotteiden tuotanto tänä vuonna.

Betolar on kehittänyt Geoprime-ratkaisun vähähiilisen betonin valmistukseen hyödyntämällä teollisia sivuvirtoja vaihtoehtona sementin käyttämiselle betonin sideaineena.

”Tubobel Group on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjä 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Siksi pyrimme vähähiilisten tuotteiden volyymin kasvattamiseen niin nopeasti kuin se on teknisesti mahdollista”, Lemmens kertoo.

Osapuolet eivät julkaise lisenssi- ja toimitussopimusten kaupallista arvoa ja ehtoja kilpailusyistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betolar teki sopimuksen belgialaisyhtiön kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat