Kokeile kuukausi maksutta

Betolar teki kaupallisen sopimuksen tanskalaisyhtiön kanssa

Materiaaliteknologiayritys Betolar oyj ja tanskalainen betonituotteiden valmistaja IBF ovat solmineet Geoprime-konseptin mukaisen kaupallisen sopimuksen vuoden 2026 loppuun asti.

Kuvaa työskentelystä Betolarin laboratoriossa Kannonkoskella. Siellä sijaitsee myös yrityksen pääkonttori. Kuva: Alpertti Rieskjarvi / Ruoste Productions
Kuuntele juttu

Sopimus sisältää jatkuvasti kehittyvän materiaaliteknologiapalvelun, lisenssin käyttää konseptin mukaisesti valmistetuissa tuotteissa rekisteröityjä Betolar- ja Geoprime-tavaramerkkejä sekä kemikaalitoimitukset asiakkaalle.

Sopimus sisältää sekä IBF:n emoyhtiön että sen tytäryhtiöt. Sopimuksen mukaisesti IBF käynnistää tänä vuonna Betolarin kehittämää Geoprime-konseptia hyödyntävän betonituotteiden tuotannon, jossa kuonalla korvataan sideaineena nykyisin käytettävä sementti. Geoprime-konseptiin perustuva tuotanto käynnistyy vaiheittain. Ensimmäinen tuoteryhmä on viemäriputket, mutta sovellusalueita laajennetaan muihin tuoteryhmiin kuonan logistisen saatavuuden sekä tuotetestauksen ja hyväksyntöjen myötä.

”Olemme viime vuonna testanneet Betolarin kanssa Geoprime-ratkaisua eri tuoteryhmissä. Infrarakentaminen vaatii paljon erilaisia betonituotteita”, IBF:n tuotejohtaja Esben Mølgard sanoo tiedotteessa.

IBF:n vuotuinen betonituotanto on noin kaksi miljoonaa tonnia. IBF valmistaa betonilaattoja, tiiliä, kattotiiliä ja viemäreitä sekä valmisbetonia ja erikoistuotteita. Tänä vuonna aloitettava vähähiilisten betonituotteiden teollinen valmistus on suunnattu ensisijaisesti Tanskan markkinoille.

”Sopimus on meille merkittävä, sillä sopimuksen myötä Betolarille alkaa muodostua liikevaihtoa kansainvälisiltä markkinoilta teollisen tuotannon käynnistyessä Tanskassa. Tämä asiakkuus on hyvä jatkumo Betolarin Suomessa aikaisemmin solmitulle kaupalliselle sopimukselle”, Betolarin toimitusjohtaja Matti Löppönen sanoo.

Osapuolet eivät julkaise lisenssi- ja toimitussopimusten kaupallista arvoa ja ehtoja.

Betolar listautui Helsingin pörssiin joulukuussa 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Betolar teki kaupallisen sopimuksen tanskalaisyhtiön kanssa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat