Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalta RTS-kerrostalo Jyväskylän Kankaalle – paperitehtaan tontti uuteen käyttöön

Kohteen rakentamisen ennakoidaan alkavan huhtikuussa, jolloin valmistuminen ajoittuu kesään 2023.

Kangas sijaitsee Jyväskylän keskustan koillispuolella Tourulan ja Taulumäen välissä. Skanskan kohteeseen tulee yhteensä 47 asuntoa. (Kuva: Skanska)

Jyväskylän Kankaan asuinalue saa jatkoa, kun Skanska Kodit käynnistää siellä kahdeksankerroksisen asuintalon rakennustyöt. As. Oy Jyväskylän Kalanteri tavoittelee RTS-ympäristöluokitusta.

Taloon tulee yhteensä 47 asuntoa, jotka ovat kooltaan 28,5–82 neliömetriä.  Rakennuksen ensimmäinen kerros on varattu yhteisille tiloille, muun muassa kuivaushuoneelle, irtaimistovarastoille ja polkupyörien huoltoon sekä säilytykseen. Naapuritaloon rakennetaan kaksi saunaosastoa, pesula, kuivaushuone sekä monitoimitiloja, jotka ovat myös Kalanterin asukkaiden käytössä.

Kohteen rakentamisen ennakoidaan alkavan huhtikuussa, jolloin valmistuminen ajoittuu kesään 2023.

Kangas sijaitsee Jyväskylän keskustan koillispuolella Tourulan ja Taulumäen välissä. Historiallisen alueen keskellä on vanha paperitehdasrakennus kanavarakenteineen, jossa suojeltu ja entisöity piippu on alueen maamerkki. Kankaalle valmistuu aikanaan koti noin 5000 asukkaalle ja noin 2100 työpaikkaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalta RTS-kerrostalo Jyväskylän Kankaalle – paperitehtaan tontti uuteen käyttöön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat