Kokeile kuukausi maksutta

YIT ja Finnpark aloittavat Tampereen asemakeskusalueen kehittämisen

YIT ja Finnpark ovat sopineet aloittavansa yhdessä Tampereen ytimessä sijaitsevan Finnparkin omistaman asemakeskusalueen kehitysvaiheen.

Finnpark ja YIT tekivät jo viime toukokuussa aiesopimuksen hankkeesta, mutta nyt tehdyn kehitysvaiheen sopimuksen johdosta hanke otti yhden askeleen eteenpäin. YIT:n kaupunkikehityksestä vastaavan johtajan Juha Kostiaisen mukaan kehitysvaihetta seuraa rakentamisvaihe sillä edellytyksellä, että alueelle saadaan osapuolten tavoitteet täyttävä, toteuttamiskelpoinen kaava.

Nyt tehty hankesopimus koskee asemakeskuksen suunnitteluratkaisujen sekä toiminnallisen ja kaupallisen konseptin kehittämistä. Osana kehitystyötä tarkastellaan myös muun muassa rakennusten massoittelua, rakentamisen vaiheistusta, viheralueiden sijoittelua ja kevyen liikenteen reittejä. Asemakeskuksen kaavakehitystyötä tehdään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa ja kaupungin ohjauksessa.

”Tulemme huomioimaan kehitys- ja suunnitteluvaiheessa eri tavoin kestävän rakentamisen, liikkumisen ja elämisen periaatteet”, Kostiainen sanoo tiedotteessa.

Osapuolten tavoitteena on kehittää alueesta erottuva ja urbaani asumisen, työpaikkojen ja kaupallisten palveluiden kokonaisuus, jossa tamperelaiset ja Tampereella vierailevat viihtyvät ja viipyilevät. Erinomaisen liikenteellisen sijaintinsa ansiosta kehittyvä Kannen alue tulee yhdistämään kaupungin itäiset ja läntiset alueet sekä toimii linkkinä uuden areenakeskuksen suuntaan.

”Asemakeskuksen alue tulee olemaan merkittävä osa Tampereen ydinkeskustaa yhdistäen uuden monitoimiareenan ja Hämeenkadun toisiinsa. Alueen suunnittelulle asettuu näin ollen korkea vaatimustaso”, Finnparkin toimitusjohtaja Antti Marttila kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT ja Finnpark aloittavat Tampereen asemakeskusalueen kehittämisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat