Kokeile kuukausi maksutta

”Ei tarvitse lukea edes rivien välistä” – Ministeri Mika Lintilältä tylyt terveiset Pyhäjoella töitä jatkavalle Fennovoimalle

Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla jatketaan rakentamistöitä entiseen malliin Venäjän hyökkäyssodasta huolimatta. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kertoo kantansa venäläisten kanssa tehtävään hankkeeseen selkeäsanaisesti.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk). Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Fennovoiman viestintäjohtaja Sakari Kotola kertoi eilen maanantaina, että työt Pyhäjoen Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla jatkuvat normaalisti, samoin luvitusprosessi.

Lue lisää: Fennovoima jatkaa ydinvoimalahanketta venäläisten kanssa kuin mitään ei olisi tapahtunut – ”Kunnioitamme tehtyjä sopimuksia”

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “”Ei tarvitse lukea edes rivien välistä” – Ministeri Mika Lintilältä tylyt terveiset Pyhäjoella töitä jatkavalle Fennovoimalle”

  1. Mikäli STUK toteaa laitoksen turvalliseksi Valtioneuvoston on annettava sille rakentamislupa. Mikäli valtio ei niin tee niin se saattaa joutua korvausvelvolliseksi Fennovoimalle ja tämä edelleen Rosatomille. Kyse voi olla miljardeista.

    Fennovoiman ja Rosatomin sopimus voidaan tietyin edellytyksin purkaa ilman molemminpuolista korvausvelvollisuutta. Purkaminen on tehtävä juridisin perustein. Lintilän ulostulot eivät auta Fennovoiman neuvotteluasemaa.

Viimeisimmät näkökulmat