Kokeile kuukausi maksutta

IKJ Rakennus pääsee Aulangon näkötornin kimppuun – korjaustyöt valmistuvat loppusyksyllä

Nyt toteutettavassa urakassa vahvistetaan ja tuetaan tornin lattiarakenteita sekä parannetaan vedeneristystä.

Aulangonvuoren 33-metrinen graniittinen näkötorni on rakennettu vuosina 1906 - 07. Linnatornia muistuttavan maamerkin suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin. (Kuva: Maarit Vaahteranoksa)

Aulangon näkötornissa alkavat korjaustyöt maaliskuun alussa. Urakan toteuttaa kivirakennuksiin erikoistunut iittalalainen IKJ Rakennus oy.

Torni ja sen pohjoispuoli rajataan asiakaskäytön ulkopuolelle kunnostustöiden ajaksi. Urakka aiheuttaa muutoksia myös polkuihin siten, että ratsastusreitti tornille suljetaan väliaikaisesti.

Tie Aulangon tornikahvilalle ja näköalatasanteelle pysyy Metsähallituksen mukaan avoimena, joten kansallismaisemaa pääsee ihailemaan töistä huolimatta. Myös Karhuluolan portaat ovat koko urakan ajan kävijöiden käytössä.

Tornin kunnostukseen on saatu eduskunnan lisätalousarviorahaa sekä jakovararahoitusta. Korjaustöihin on varattu aikaa marraskuuhun 2022 saakka. Aulangonvuoren 33-metrinen graniittinen näkötorni on rakennettu vuosina 1906 – 07. Linnatornia muistuttavan maamerkin suunnitteli arkkitehti Waldemar Aspelin.

Aulangon tornin korjaustarve havaittiin vuonna 2016, jonka jälkeen korjaustarpeen laajuutta ja kohdentumista on selvitetty tarkkojen suunnitelma-aineistojen perusteella. Nyt toteutettavassa urakassa vahvistetaan ja tuetaan tornin lattiarakenteita sekä parannetaan vedeneristystä. Toimenpiteillä pyritään takaamaan tornin turvallinen käyttö ja säilyvyys myös seuraaville sukupolville.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “IKJ Rakennus pääsee Aulangon näkötornin kimppuun – korjaustyöt valmistuvat loppusyksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat