Kokeile kuukausi maksutta

Rahoituskulut painoivat Sitowisen tulosta

Suunnitteluyhtiö Sitowise kasvoi viime vuonna yrityskauppojen siivittämänä, mutta muun muassa rahoituskulujen kasvu heikensi yhtiön tulosta edellisvuodesta.

Sitowisen liikevaihto kasvoi viime vuonna edellisvuodesta 12 prosenttia 179,3 miljoonaan euroon. Liikevaihtoa pönkittivät vuoden 2021 aikana tehdyt kahdeksan yrityskauppaa, sillä orgaanisesti liikevaihto ei kasvanut lainkaan vaan säilyi ennallaan.

Vuoden 2021 oikaistu EBITA-tulos kohosi 21,1 miljoonaan euroon 20,6 miljoonasta. Tulos ennen veroja heikkeni kuitenkin selvästi. Se oli viime vuonna 10,3 miljoonaa euroa, kun se oli vuotta aiemmin 15,9 miljoonaa. Tulosta ennen veroja heikensivät selvästi kasvaneet rahoituskulut. Ne nousivat 6,1 miljoonaan euroon edellisvuoden 2,4 miljoonasta. Rahoituskuluja kasvattivat muun muassa pörssilistautumiseen liittyvät kulut.

Tilauskanta kasvoi 41 prosenttia 162 miljoonaan euroon, joka oli yhtiön uusi ennätys. Osaltaan tilauskantaakin kasvattivat toteutuneet yrityskaupat.

Sitowise-konserni arvioi sekä liikevaihdon että oikaistun EBITA-tuloksen kasvavan vuonna 2022 verrattuna vuoteen 2021.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rahoituskulut painoivat Sitowisen tulosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat