Kokeile kuukausi maksutta

Vauhdikas Ara-tuotanto hyytyi rakennuskustannusten nousuun, apua haetaan poikkeuksellisesta keinosta

Asuntohankkeita on siirretty tai peruttu, kun kustannukset ovat nousseet eikä kelvollisia urakkatarjouksia ole saatu.

Rakentamislaki vaikuttaa kaikkiin rakentamisen sektoreihin. Kuva: Sami Kero / HS

Rakennuslehden Suurimmat-yrityskysely nostaa vahvasti esiin asuntorakennuttajien tämän hetken suurimman ongelman, rakennuskustannusten rajun nousun, jota Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vielä kiihdyttänyt. Urakkakilpailuihin tulee heikosti kelvollisia tarjouksia, ja hankkeita on vaikea saada mahtumaan Aran kustannusraameihin.

Helsingille asuntoja rakennuttavan asuntotuotantopalvelun, tutummin Att:n toimintaan kustannusten nousu on osunut pahasti. Viime vuonna uudispuolen 20 urakkakilpailusta eteni vain puolet, koska kilpailuihin ei saatu tarjouksia tai hinnat olivat liian korkeita.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Vauhdikas Ara-tuotanto hyytyi rakennuskustannusten nousuun, apua haetaan poikkeuksellisesta keinosta”

Viimeisimmät näkökulmat