Kokeile kuukausi maksutta

Suomeen kaavaillaan vetyputkea Lappeenrannasta Imatralle

Kaasuverkkoyhtiö Gasgrid, Kemira oyj ja teräsyritys Ovako Imatra oy Ab selvittävät yhdessä vedyn putkisiirtoinfrastruktuurin rakentamismahdollisuutta Joutsenosta Imatralle.

Kuuntele juttu

Osapuolet ovat solmineet yhteistyösopimuksen vedyn putkisiirron demonstraatiohankkeen toteutettavuuden selvittämiseksi sekä aloittaneet hankkeen esiselvitysvaiheen. Osapuolet myös neuvottelevat hankkeen jatkokehityksestä.

Hankkeen tavoitteena on suunnitella, rakentaa ja ottaa käyttöön vedyn siirtojärjestelmä Kemiran Joutsenon tehtaalta Ovakon Imatran tehtaalle. Kemiran tehtaalta syntyy ylijäämävetyä.

Hanke mahdollistaa asiakkaille vedyn siirron, varastoinnin ja hyödyntämisen. Tiedotteen mukaan kyseessä on Suomen ensimmäinen teollisuusalueen ulkopuolelle toteutettava vedyn siirtoinfrastruktuurin demonstraatiohanke. Se voi sijaintinsa vuoksi olla osa paikallisesti, alueellisesti, kansallisesti ja jopa Euroopan laajuiseksi kehittyvää vetyverkkoa.

”Hankkeen aikana on tarkoitus luoda skaalautuva ja monistettava konsepti vedyn putki-infrastruktuurihankkeesta. Lisäksi testaamme ja otamme käyttöön teknisiä ja kaupallisia ratkaisuja”, Gasgridin strateginen analyysi & TKI -yksikön päällikkö Sara Kärki kertoo.

Vetyputkihankkeesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomeen kaavaillaan vetyputkea Lappeenrannasta Imatralle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat